Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

RAZSTAVA VLIVANCI

Da bi leto sklenili na barvit in zabaven način, smo se odločili, da izvedemo projekt vlivanci.

Gre za tehniko polivanja akrilne barve na plato ali drugo trdno podlago. Tehnika spada med tekoče slikarske tehnike. Za nanašanje barve na podlago je mogoče uporabiti veliko načinov. Izhajali smo iz osnovne tehnike točenja ter jo nadgradili z že videno in lastno ustvarjeno idejo.

Tehnika akrilnega prelivanja omogoča umetnikom uporabo barv v lužah, bazenih in marmornatih vzorcih. Rezultat polivanja je gladek, sijajni, barvni film, ki je popolnoma enakomeren in brez madežev. Posebej priljubljen je med začetniki, saj omogoča hitro ustvarjanje slik z dramatičnimi sodobnimi rezultati.

Ne glede na to, za katero tehniko smo se odločili, je bilo treba akrilno barvo obdelati, preden smo ustvarili nalivne posode. Z obdelavo barve je dosežena konsistenca za kapljanje in nalivanje ter zmanjšuje možnosti, da filmi razpokajo in se raztrgajo.

V razstavi podajamo na ogled izdelke osnovnega polivanja akrila na platno, keramične ploščice in les. Rezultat našega dela so kompleksnost, barvitost in raznolikost, ki jo dosežemo iz na videz sila preprostih pripravljalnih modelov.

Matej Sitar – Arha

Oglejte si tudi