Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

PEČE IN RUTE- POKRIVALA SLOVENSKIH ŽENA

Vabljeni na odprtje razstave na temo oblačilne dediščine z naslovom Peče in rute- pokrivala slovenskih žena, ki bo v petek, 8.5.2015, ob 18. ur v Kurnikovi hiši. V programu na odprtju bodo nastopile pevke KD FS Karavanke.

Kulturno društvo Folklorna skupina Karavanke že več desetletij posebno skrb posveča predstavljanju oblačilne dediščine. Tokrat na razstavi, ki jo pripravlja skupaj s Tržiškim muzejem, prek folklornih kostumov in starih oblačil predstavlja pokrivanje žensk s pečami in rutami. Razstavljenih bo prek sto pokrival – starih in novih, ki se po starih zgledujejo. Kustos razstave je dr. Bojan Knific. 

 

V okviru razstave bomo pripravili TRI TEMATSKE DELAVNICE:

 1. delavnica: VEZENJE PEČE, sobota, 23. 5. 2015, ob 18. uri v Kurnikovi hiši

2. delavnica: KOLMANJE PEČE, sobota, 6. 6. 2015, ob 18. uri v Kurnikovi hiši

3. delavnica: ZAVEZOVANJE PEČE, sobota, 20. 6. 2015, ob 20. uri v Kurnikovi hiši

Tretja delavnica bo potekala v okviru Poletne muzejske noči. Ob 20.00 bo najprej organiziran voden ogled razstave v Kurnikovi hiši, po ogledu pa omenjena delavnica v Tržiškem muzeju. Za to delavnico imejte s seboj svojo pečo.

 

Na vse tri delavnice se je potrebno prijaviti najpozneje tri dni pred posamezno delavnico. Prijave sprejemamo na e-naslov: sasa.meglic@gmail.com. Delavnice so v omenjenih terminih brezplačne. Skupaj z vodenim ogledom bodo potekale približno uro in pol.

 

DODATNA PONUDBA: Skupinam ponujamo možnost izvedbe delavnice in vodenega ogleda razstave izven rednih terminov po predhodnem dogovoru. Cena za skupino v tem primeru znaša 50 evrov (5-20 udeležencev).

 

Razstava bo na ogled do 30. junija, v času prireditve MINFOS bo Kurnikova hiša odprta vse od 9. do 18. ure, do 22. maja pa si razstavo lahko ogledate med tednom od 17. do 19. ure, v sobotah od 10. do 12. ure.  

Oglejte si tudi