Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Nuška Drašček ta petek v Tržiškem muzeju - začenjajo se Glasbeni večeri

Pollakovem salonu Tržiškega muzeja bo ta petek, 24. aprila 2015, ob 19.30 prvi iz niza petih koncertov priznanih slovenskih glasbenih izvajalcev. Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju so kulturni projekt, namenjen oživitvi in obogatitvi glasbene ponudbe v Tržiču in potekajo v okviru Tržiških poletnih prireditev, ki jih sofinancira Občina Tržič. Izvajalci bodo nastopili samostojno ali v majhnih akustičnih zasedbah. Kot pravi umetniška vodja Romana Krajnčan, so glasbeni večeri namenjeni ljubiteljem slovenske avtorske glasbe in priredb slovenskih in tujih popevk.


Na prvem Glasbenem večeru v Tržiškem muzeju bosta nastopila Nuška Drašček in pianist Blaž Jurjevčič, eden najvidnejših slovenskih jazzovskih pianistov.


Nuška Drašček velja za eno najboljših in najbolj vsestranskih slovenskih vokalistk. Navdušuje se nad šansonom, muzikalom, gospelom, bluesom, popevko, spevnimi jazz standardi, kvalitetnim popom, rnb-jem, funkom in soulom. Uveljavlja se tudi na področju klasične in operne glasbe. Nuška Drašček je kot solistka nastopala že z vsemi pomembnimi orkestri in big bandi pri nas, s svetovno znano operno pevko Ano Natrebko in orkestrom Slovenske filharmonije pa se junija letos ponovno podaja na daljšo turnejo. Petkova gostja Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju je dobitnica študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo 2013, julija lani pa je na Mednarodnem solopevskem tekmovanju v Italiji osvojila drugo nagrado. V Sloveniji nas trenutno osvaja v različnih vlogah v televizijski oddaji Znan obraz ima svoj glas.


V nadaljevanju Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju bodo nastopili še:

OTO PESTNER in GAŠPER KRŽMANC (petek, 29. 5. 2015, ob 20. uri)

UROŠ PERIČ in PRIMOŽ GRAŠIČ (petek, 19. 6. 2015, ob 20.30)

NINA STRNAD TRIO (petek, 31. 7. 2015, ob 20.30)

ROMANA KRAJNČAN in JURE IVANUŠIČ (petek, 28. 8. 2015, ob 20.30)


»Kot umetniška vodja tega cikla koncertov v Tržiškem muzeju, sem k sodelovanju povabila odlične glasbene vokaliste, ki imajo vsi po vrsti izjemen glas, dober repertoar in so zvezde v pravem pomenu besede. Ker sta Pollakov salon in vrt pred muzejem zelo čarobna, bodo tudi ti večeri bolj intimne narave, sproščeni, neposredni in zato verjamem, da se bodo vsi obiskovalci sprostili in uživali ob dobri glasbi in vseh teh izjemnih glasbenikih. V bistvu komaj čakam, da se začne,« navdušeno pravi Romana Krajnčan, umetniška vodja Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju.

»Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju so glasbena popestritev v Tržiču. Želimo si oživitve muzeja in Pollakovega salona, ki je do sedaj bolj kot ne sameval. Gre pa za izjemno lep, manjši ambient za koncertne prireditve, ki sprejmejo do 60 obiskovalcev. Glasbeniki bodo tako lahko spletli tesno nit s publiko in ustvarili posebno vzdušje. Prav tako pa želimo privabiti čim več obiskovalcev v naš muzej, ki ima nove zbirke in krasne muzejske prostore,« povabilo strne direktorica Tržiškega muzeja Jana Babšek.  

Oglejte si tudi