Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
8°C
SOB.
20°C
8°C
Oceni objavo

KNJIŽNICA SEPTEMBRA MED NAMI

Mesec september v koledarju velja za nekakšno prelomnico. Končujejo se poletni dopusti, začenja se novo šolsko leto.

Tudi v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja se s tem datumom vračamo na redni obratovalni čas knjižnice, to je vsak dan od ponedeljka do petka od 9. do 18. ure, ob sobotah pa od 8. do 13. ure. Na teren se vsak prvi in tretji teden v mesecu zopet odpravlja potujoča knjižnica – bibliobus.

Tekom poletja smo zavihali rokave, da bo ponudba knjižnice v septembru, poleg izposoje knjig, obogatena s kar nekaj prireditvami, med katerimi se bo našlo nekaj za vsakogar.

Drugi teden septembra se bo v knjižnici odvijal računalniški tečaj za starejše ABC računalništva, kjer se boste vedoželjni novih znanj učili osnov računalništva, rokovanja z miško, brskanja po spletu, tisti, ki pa osnove že poznate, boste svoje znanje še poglobili. V istem tednu bo predavanje  VADBA JOGE. Društvo Joga v vsakdanjem življenju Kranj že vrsto let organizira vadbo joge v Tržiču. Nekaj o tej starodavni in avtentični disciplini telesa, uma in duše ter kako lahko z njo aktivno vplivate na svoje zdravje, počutje in kakovost življenja, boste izvedeli od učiteljev joge iz društva.

V tem tednu na častnem sprejemu pričakujemo tudi LETOŠNJEGA PRETNARJEVEGA NAGRAJENCA, ki v duhu svetovljana dr. Toneta Pretnarja širi slovenski jezik in slovensko književnost med narodi v Evropi in po svetu.

V tretjem tednu se nam bo na predstavitvi knjige  OGENJ, RIT IN KAČE NISO ZA IGRAČE pridružila pisateljica in novinarka, avtorica odmevnega bloga in tudi številnih knjižnih del za odrasle in mladino, Milena Miklavčič. Z domačinom Dejanom Legatom pa bomo Prekolesarili Slovenijo z nasmehom.

Zadnji teden v mesecu bodo na jesenskih Besedarijah - literarnem večeru članov DU Tržič- svoja prozna dela predstavili Breda Bedina, Henrik Dovžan, Fina Ležaja in Marija Maršič, Lojzka Bohinc pa foto kolaže. JESEN JE SEN RAZKOŠJA.

Teden bomo zaključili s predavanjem RAK NA DOJKAH IN PREGLEDOVANJE DOJK, predavala bo izkušena diplomirana medicinska sestra MAJDA ŠMIT.

Nismo pozabili niti na najmlajše; z drugo polovico meseca septembra se ob četrtkih ob 17. uri zopet začnejo potovanja v pravljični svet z URO PRAVLJIC.

Oglejte si tudi