Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

DARJA ŠVAJGER PRIPRAVILA ODLIČEN UVOD V NOVO KONCERTNO SEZONO V TRŽIŠKEM MUZEJU

Petkov večer (22. aprila 2016) je bil v Tržiškem muzeju prežet s čarobno energijo, ki jo je občinstvu v razprodanem Pollakovem salonu razdajala izjemna slovenska pevka Darja Švajger. Zapela je nekaj najlepših slovenskih popevk, najlepšo ljubezensko pesem, najlepši skladbi Mojmirja Sepeta Poletna noč in Med iskrenimi ljudmi, največkrat prepovedano skladbo Lili Marlen. Zapela je svojo najbolj znano Prisluhni mi, s katero je Slovenijo leta 1995 zastopala na pesmi za Evrovizijo. Manjkale niso klasične jazzovske skladbe, tuje popevke in poznani muzikali.
»Prekrasno je bilo, zelo domače sem se počutila. Na splošno imam rajši manjše prostore, ta je starejši in še tako čaroben povrh. Ljudje so prinesli zelo prijetno energijo, ki je zaokrožila po odru,« je misli takoj po koncertu strnila Darja Švajger, ki jo je na koncertu spremljal pianist Jaka Pucihar, s katerim sta uigran koncertni dvojec.  

Darja pravi, da pesmi, ki jih prepeva, izbira po občutku in ne glede na velikost odra, na katerem nastopi. »Niti ne razmišljam, na kakšen oder grem, ker ljubim tako velike odre, kot take intimnejše. Tudi vezno besedilo, ki ga pripovedujem med skladbami, si izmišljujem sproti,« iskreno pove. Kljub kilometrini, ki jo ima na glasbenih odrih, pred nastopom še vedno vsakič znova naredi domačo nalogo. »Še vedno se upojem, vsaj na kratko. Imam svoje posebne vaje, da se  tudi energetsko  prebudim in raztegnem glas. Tako pripravljen je veliko lažje stopiti na oder,« še dodaja Darja Švajger.   

»Zelo sem zadovoljna, da smo nov cikel Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju začeli prav z Darjo Švajger.  Je pevka, ki jo lahko postaviš pred orkester ali pred klavir. Njen glas zazveni, ima čudovit in raznolik repertuar, zato smo res zelo uživali,« je bila po koncertu zadovoljna umetniška vodja projekta Romana Krajnčan. Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju so že našli svoje mesto na koledarju slovenskih kulturnih dogodkov. »Odziv je izredno dober,  koncerti so na zelo visokem kakovostnem nivoju, obiskovalci pa prihajajo v Tržič z različnih koncev Slovenije,« še dodaja Romana Krajnčan.

Naslednji gost Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju bo karizmatični harmonikar Marko Hatlak, ki bo imel koncert v petek, 27. maja 2016, ob 20. uri v Pollakovem salonu.

 

 Vstopnice po 10 evrov si lahko zagotovite v predprodaji v Tržiškem muzeju in TPIC Tržič. Na dan koncerta bo cena vstopnice 12 evrov.

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528, jana.babsek@guest.arnes.si)

Umetniška vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795, info@romanakr.com)

 

Oglejte si tudi