Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
14°C
10°C
SRE.
21°C
10°C
4067

BORIS CAVAZZA JE IMEL V TRŽIČU PUNCO, NASTOPA PA ŠE NE

Boris Cavazza, ena največjih legend gledališča in filma, bo gost letošnjega drugega Glasbenega večera v Tržiškem muzeju, ki potekajo pod pokroviteljstvom Občine Tržič. Tokrat bo nastopil kot pevec, interpret in poet. Boris Cavazza namreč ustvarja tudi glasbo in poezijo.

»Od nekdaj sem rad poslušal glasbo, ne glede na žanr. Rad imam klasiko, predvsem pa uživam v poslušanju kantavtorske glasbe, odvisno od razpoloženja,« pravi Boris Cavazza.

Njegove pesmi so osebnoizpovedne s pridihom swinga, jazza, bluesa, šansona. »Pesmi so ironične, socialne, malce tudi filozofske. Žanrsko so iz različnih obdobij in različnih občutij,« pove Cavazza, ki se veseli petkovega nastopa v Tržiškem muzeju. Nastopil bo skupaj s svojim kvartetom, ki ga sestavljajo odlični glasbeniki: Igor Leonardi - kitara, soavtor glasbe; Tadej Kampl - kontrabas in Primož Fleischman - saksofon.

Za obiskovalce Glasbenega večera v Tržiškem muzeju imajo pripravljen ustaljen program, ki ga bolj redko izvajajo, saj se zaradi obilice drugih obveznosti vseh članov, ne srečajo prav pogosto. Zato jim vsak nastop pomeni poseben izziv in prinaša obvezne vaje. »Za nas je poglavitno, da se ne motimo preveč, da smo dobro uigrani. Igramo zelo redko, zato potrebujemo vajo, za katero pa nikoli nimamo preveč časa. Glasbeniki so zelo veseli, če lahko zaigrajo tako, kot je treba,« vabilu na petkov večer dodaja Boris Cavazza, za katerega bo to, kljub vsem desetletjem igranja,  prvi nastop v Tržiču. »V Tržiču sem imel le punco, nastopa pa še ne.«   

Vabljeni v petek, 11. maja 2018, ob 20.uri v Pollakov salon Tržiškega Muzeja, na koncert zasedbe Boris Cavazza kvartet.

V nadaljevanju Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju bodo nastopili še:

  • SKUPINA PLIŠ (22. junij 2018, ob 20. uri)
  • MAJA KEUC AMAYA (20. julij 2018, ob 20.30)
  • GREENTOWN JAZZ BAND (17. avgust 2018, ob 20.30)

 

Vstopnice za koncerte si lahko zagotovite v Tržiškem Muzeju (T: 04 53 15 500, E-pošta: trziski.muzej@guest.arnes.si) ter v TPIC Tržič (T: 04 5971536 ali GSM: 051 627 057).

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528, jana.babsek@guest.arnes.si).

Umetniška vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795, info@romanakr.com).

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi