Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

ANA MARIA MITIČ IN ROMANA KRAJNČAN – ENERGIČNI PETARDI, KI NAPOVEDUJETA GLASBENO EKSPLOZIJO NA VRTU TRŽIŠKEGA MUZEJA

Ta petek, 16. junija 2017, ob 20.30 uri bo na vrtu pred Tržiškim muzejem prevladovala živahna, ženska energija. Gostji tretjega v nizu petih Glasbenih večerov bosta Ana Maria Mitič in Romana Krajnčan.

»Obe sva taki energični petardi, da se nitka slej kot prej vžge in pride do eksplozije,« se je slikovito izrazila Ana Maria Mitič, ki kakšnega velika šova z ognjemetom sicer ne obljublja, ker, kot pravi »gre za bolj intimen, lep poletni večer, v katerem bova z Romano vsaka s svojo žensko energijo tako peli kot govorili«.

Za Ano Mario Mitič in Romano Krajnčan bo petkov, prvi skupni nastop. Sta si pa zelo naklonjeni in spremljata delo ena druge.  

»Naredili bova večer vsega najboljšega in najlepšega, kar premoreva. Jaz bom pela svoje »romančice« in sem zelo vesela, da bom lahko prvič v Tržiču v živo predstavila mojo zadnjo skladbo Čarobni taxi, za katerega smo video posneli prav na tržiških ulicah in zelo lepo predstavlja naše mesto. Pripravljava pa tudi nekaj presenečenj, ki jih ne smem razkriti. Obeta se glasbeni večer v zelo močni ženski energiji, skupaj z vrhunskimi glasbeniki, ki s svojo virtuoznostjo in srčnostjo res dajo glasbi vsebino in postavijo piko na i,« se petkovega koncerta v Tržiškem muzeju veseli Romana Krajnčan, tudi idejna vodja projekta. 

Umetnici bodo spremljali Gregor Ftičar – klavir, Goran Rukavina – kontrabas in Dominik Krajnčan – trobenta in bobni.

Medtem ko bo Romana prepevala »romančice«, bo Ana Maria Mitič brusila jezik. »Tudi jaz se bom obrnila na spomine, s tem da so moji drugačni od Romaninih. Ona ima uspešno partnersko  razmerje, jaz pa sem se svoj čas kar ogibala moških, da ne bi naletela na kakšne napačne. Z obiskovalci koncerta  bom delila svoje intimne izkušnje, svoja lepa in manj lepa doživetja, vse to skozi prizmo humorja, ker drugače ne gre. Predstavila pa se bom tudi kot pevka,« napoveduje Ana Maria Mitič.   

Obe se iskreno veselita prvega skupnega nastopa pod zvezdami in sta prepričani, da to ne bo zadnji. »Z Ano Mario sva se  zelo lepo ujeli tako po energiji kot tudi glasovno«, povabilo na petkov koncert sklene Romana Krajnčan.

Vstopnice po 12 evrov so na voljo v Tržiškem muzeju, v TPIC Tržič, na elektronskem naslovu trziski.muzej@guest.arnes.si ali na telefonski številki 04 53 15 500.

       V nadaljevanju Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju bodo nastopili še:

  • MARINA MARTENSSON TRIO (21. julij 2017, ob 20.30)
  • TANGO STORY & NUŠKA DRAŠČEK (15. september 2017, ob 20. uri)

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528, jana.babsek@guest.arnes.si)

Umetniška vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795, info@romanakr.com).

Oglejte si tudi