Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
30°C
14°C
JUTRI
32°C
15°C

V občini Tržič oskrba občanov poteka po načrtu

»Epidemije si Tržičani nismo želeli in je nismo izbrali sami. To, kako varno in samozaščitno jo bomo preživeli, pa odločamo sami. Prav vsakdo od nas. V Tržiču na srečo še ni nobenega potrjenega primera bolezni. Pripravljamo pa se nanjo od prvega dne naprej in vse nujno je bilo že postorjeno. Štab Civilne zaščite dela prizadevno in usklajeno, v Zdravstvenem domu Tržič so pripravljeni in opremljeni, med nami občani je solidarnosti veliko,« pravi mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič, ki računa, da bomo solidarnost ob nadaljnjem razpletu še potrebovali.

 

Obveščamo vas o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, srede 18. 3. 2020, do 11. ure.

 

»Epidemije si Tržičani nismo želeli in je nismo izbrali sami. To, kako varno in samozaščitno jo bomo preživeli, pa odločamo sami. Prav vsakdo od nas. V Tržiču na srečo še ni nobenega potrjenega primera bolezni. Pripravljamo pa se nanjo od prvega dne naprej in vse nujno je bilo že postorjeno. Štab Civilne zaščite dela prizadevno in usklajeno, v Zdravstvenem domu Tržič so pripravljeni in opremljeni, med nami občani je solidarnosti veliko,« pravi mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič, ki računa, da bomo solidarnost ob nadaljnjem razpletu še potrebovali. »Računam prav na vsakega od vas. Največ zagotovo pri varstvu otrok in oskrbi ljudi na domovih. Tržiču vojne, ujme, nesreče nikoli niso prizanašale, vedno pa smo iz njih izšli kot zmagovalci. Tudi tokrat bo tako. Zato ostanimo zdravi, ostanimo doma in na varen način z veliko solidarnosti stopimo skupaj in si medsebojno pomagajmo,« občanke in občane nagovarja tržiški župan mag. Borut Sajovic. 

- V občini Tržič zaenkrat še nimamo potrjenega  okuženega s koronavirusom. Oskrba občanov poteka po načrtu, prav tako obveščanje. Občina, ki je prevzela obveščanje javnosti, vsak dan izda sporočilo za javnost, ki vsebuje informacije tako delovanja Štaba Civilne zaščite kot občine.

- Pomoč pri oskrbi  občanov in občank z osnovnimi življenjskimi potrebščinami so glede na včerajšnje povpraševanje ponudili KS Mesto, KS Kovor in KS Podljubelj, v primeru potrebe po zaščitni opremi kontaktirajo Štab Civilne zaščite.

- V delu je izdelava novega seznama za opreme regij z zaščitno opremo. Potrebno je pridobiti podatke o dnevnih potrebah po zaščitnih sredstvih pri upravičencih na območju občine.

- V sistem pomoči se vključi tudi organizacija AURIS - medobčinsko društvo gluhih in naglušnih za Gorenjsko, podružnico imajo tudi v Tržiču. So izvajalci osebne asistence, dodamo jih na seznam za zaščitna sredstva.

- Za nudenje psihosocialne pomoči je v delovnem času CSD Gorenjska, enota Tržič aktivirana tel. št. 041 396 191. 

- Iz Doma Petra Uzarja so sporočili, da oskrba z njihove strani poteka po ustaljenem protokolu in da zaenkrat ne potrebujejo pomoči.

- V Križah na igrišču še vedno prihaja do zbiranja in druženja večje skupine ljudi. Policisti bodo opravljali kontrolo okolice igrišč in opozarjali občane na neprimernost druženja glede na težave (širjenje nalezljivih bolezni),  s katerimi se srečujemo zadnje dni. V primeru zaznave vandalizma bodo zoper kršitelje tudi ukrepali v skladu z zakonodajo.

- Aktivnosti Štaba Civilne zaščite Tržič še vedno v veliki meri potekajo preko telefona in elektronske pošte. Člani so v stalnem medsebojnem kontaktu. 

 

- Skladno s sprejetimi navodili Ministrstva za zdravje sta v Osnovnem zdravstvu Gorenjske vzpostavljeni dve vstopni točki za obravnavo in odvzem brisov oseb s sumom na okužbo s COVID-19, in sicer:

  • Lokacija urgentnega centra OE ZD Jesenice se nahaja v Urgentnem centru SB JESENICE, Cesta maršala Tita 112, 4270 Jesenice;
  • Lokacija Zdravstvenega doma Kranj se nahaja v Zdravstvenem domu Kranj, Gosposvetska ulica 10, 4000 Kranj;

 Organizirani pa sta tudi dve dežurni zobozdravstveni ambulanti:

  • Lokacija Zobna Poliklinika Kranj se nahaja v Zobni polikliniki Kranj, Gosposvetska ulica 10 b, 4000 Kranj; telefon 04 2082 418;
  • Lokacija Osnovna šola Staneta Žagarja se nahaja v Osnovni šoli Staneta Žagarja, Cesta 1. Maja 10a, 4000 Kranj; telefon 04 2330 574.

- Podžupan Občine Tržič Dušan Bodlaj je odgovorna oseba za komunikacijo s krajevnimi skupnostmi v občini Tržič. Predsednice in predsedniki krajevnih skupnosti so bili preko elektronske pošte obveščeni glede težav oskrbe občank in občanov z osnovnimi živili, zdravili in ostalimi nujno potrebnimi dobrinam. Prostovoljcem bo Štab civilne zaščite Občine Tržič priskrbel zaščitno opremo, ki jo potrebujejo pri tovrstnih stikih, v primeru večjih potreb po tovrstni pomoči, pa je v Občinski upravi pripravljeno tudi vozilo za razvoz.

- Ekipa Kemične čistilnice Polonca sporoča, da so se zaradi nastale situacije sprostile kapacitete za pranje in so pripravljeni pomagati. Vsak dan lahko BREZPAČNO odpeljejo, operejo in pripeljejo nekaj kilogramov perila za tiste najbolj ranljive, ki tega zdaj ne zmorejo. Dosegljivi so na številki 040/567-636.

 

Na Občini Tržič vas ponovno prosimo in pozivamo, da ukrepe in navodila dosledno upoštevate. Sprejemanje ukrepov, brez upoštevanja, kot je pokazala tudi praksa po drugih državah, nima pravega učinka. Ključ do uspeha je torej dosledno upoštevanje navodil in ukrepov države, katerih poglavitni namen je obvarovati človeška življenja in zajeziti epidemijo. Štab civilne zaščite Občine Tržič je v nenehni pripravljenosti in sodeluje z vsemi institucijami v občini Tržič, ki skrbijo za varnost in javno zdravje. O nadaljnjih aktivnostih in ukrepih boste sproti obveščeni. 

 

Aktualne informacije za občanke in občane so na voljo tudi na:

- spletni strani Vlade RS (https://www.gov.si/teme/koronavirus/);

- spletni strani NIJZ (www.nijz.si);

- spletni strani www.epidemija.si;

- telefonski številki 080 1404 (Republiški klicni center – od 8. do 20. ure);

- spletni strani Občine Tržič (https://www.trzic.si);

- spletni strani Moja občina/Tržič (https://www.mojaobcina.si/trzic/)

- uradnem Facebook profilu Občine Tržič (https://www.facebook.com/ObcinaTrzic/);

- in uradnem Twitter profilu Občine Tržič (https://twitter.com/obcinatrzic).

 

Povezave

www.trzic.si

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi