Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Tudi v Krajevni skupnosti Kovor organizirana pomoč starejšim in bolnim krajanom

Obveščamo vas o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, sobote, 28. 3. 2020, do 14. ure.

- V Krajevni skupnosti Kovor so se odločili, da pomagajo starejšim in bolnim krajanom, zlasti tistim, ki nimajo družinskih članov, pri nakupih v živilskih trgovinah in lekarni. Tisti, ki tovrstno pomoč potrebuje, lahko pokliče na telefonsko številko 040 959 423. 

 

Lekarna Tržič  je odprta od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure, ob sobotah pa od 8. do 12. ure. 

 

- Komunala Tržič  sporoča svojim strankam – pravnim osebam, ki trenutno zaradi razmer ne potrebujejo odvoza odpadkov, da zabojnike umaknejo in na naslov info@komunala-trzic.si sporočijo začasno spremembo. Komunala v času epidemije koronavirusa ne bo izvajala brezplačnega kosovnega odvoza odpadkov in zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

 

- Štab Civilne zaščite Občine Tržič je skupaj z občinsko upravo pripravil potrdila za prostovoljce, ki nudijo pomoč pri oskrbi občanov. Seznam prostovoljcev je objavljen na spletni strani (https://www.mojaobcina.si/trzic/).

 

- Vse krajevne skupnosti v občini so ponovno prejele navodila o uporabi zaščitnih sredstev in varnem načinu delovanja na terenu.

 

- Ob prejetju zaščitnih sredstev Štab Civilne zaščite Občine Tržič pripravlja razdelilnik s točnimi podatki upravičencev. 

 

- Štab Civilne zaščite Občine Tržič je na Občino Tržič poslal predlog glede delitve hrane iz šol in vrtcev, ki jim v času zaprtja ostaja kot višek. Hrano bi razdelili socialno šibkejšim ali tistim, ki težje dostopajo do trgovine.

 

- Gospodarskim subjektom po občini pošiljamo ponudbe za dobavo mask.

 

Aktualne informacije za občanke in občane so na voljo tudi na:

- spletni strani Vlade RS (https://www.gov.si/teme/koronavirus/);

- spletni strani NIJZ (www.nijz.si);

- spletni strani www.epidemija.si;

- telefonski številki 080 1404 (Republiški klicni center – od 8. do 20. ure);

- spletni strani Občine Tržič (https://www.trzic.si);

- spletni strani Moja občina/Tržič (https://www.mojaobcina.si/trzic/)

- uradnem Facebook profilu Občine Tržič (https://www.facebook.com/ObcinaTrzic/);

- in uradnem Twitter profilu Občine Tržič (https://twitter.com/obcinatrzic).

 

Na Občini Tržič vas ponovno prosimo in pozivamo k izvajanju preventivnih ukrepov: ne dotikajmo se oči, nosu in ust; redno si umivajmo roke z milom in vodo ali razkužimo; upoštevajmo pravila higiene kašlja; v primeru, da zbolimo, ostanimo doma; izogibajmo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake bolezni.

Štab civilne zaščite Občine Tržič je v nenehni pripravljenosti in sodeluje z vsemi inštitucijami v občini Tržič, ki skrbijo za varnost in javno zdravje. 

 

 

Oglejte si tudi