Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Poziv Zdravstvenega doma Tržič k upoštevanju zaščitnih ukrepov

Glede na poslabšanje epidemiološkega stanja COVID-19 tako občini Tržič kot v Sloveniji in glede na pričakovano dodatno poslabšanje v jesenskem času pozivamo občane Tržiča in kolektive v občini, da čim bolj upoštevajo v javnosti dobro znane zaščitne ukrepe, ki jih lahko najdete tudi v medijih in na straneh NIJZ.
Upoštevati je potrebno:
  • Redno in pravilno nošenje mask v zaprtih prostorih vključno s trgovinami. Maske so pomembne tako za vašo zaščito kot za zaščito drugih pred vašo morebitno okuženostjo.
  • Redno in pravilno umivanje ali razkuževanje rok.
  • Vzdrževanje telesne distance vsaj 1.5 metrov.
  • Izogibanje nepotrebnega druženja in gneče.
  • Skupaj z epidemiološko stroko priporočamo uporabo aplikacije OstaniZdrav.

Bodite pozorni na bolezenske znake (vročina, znaki prehlada, prebavne motnje). Če opazite karkoli sumljivega, se posvetuje z osebnim zdravnikom, v primeru njegove odsotnosti ali nedosegljivosti pa z nadomestnim ali dežurnim zdravnikom.

Vstop v Zdravstveni dom Tržič brez predhodnega dogovora po telefonu ali e pošti ni možen, razen v nujnih primerih. Zdravstveni delavci poskušamo po telefonu urejati čim več stvari, tako da zmanjšujemo možnost fizičnih stikov in potencialne okužbe v prostorih zdravstvenega doma. Seveda v utemeljenih primerih še vedno priporočamo obisk zdravstvenega doma – po dogovoru z osebnim ali dežurnim zdravnikom.

 

"Zaradi zelo velikega števila klicev smo povečali telefonsko dosegljivost ambulant in uvedli dodaten telefon za naročanje receptov. Če kljub temu ne boste mogli priklicati svoje ambulante, za komunikacijo lahko uporabite e pošto ali ponovno poskušate s telefonom. V res nujnih primerih, ki zahtevajo urgentno intervencijo, lahko pokličete 112. Več informacij je na naši internetni strani," sporočilo za javnost zaključuje prim. dr. Iztok Tomazin, dr. med. spec.

Oglejte si tudi