Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Zadnji dan za predložitev letnih poročil je torek, 2. april

Gospodarske družbe, zadruge, samostojne podjetnike, društva in politične stranke obveščamo, da se zaradi velikonočnih praznikov, zakonsko predpisan rok za predložitev letnega poročila za leto 2023, izteče v torek, 2. aprila 2024.

AJPES omogoča predložitev podatkov iz letnih poročil preko aplikacije, ki je na voljo na spletni strani ajpes.si že od sredine januarja. Svetujemo, da s predložitvijo podatkov ne odlašate in se izognete morebitnim težavam v zadnjih dneh.

Samostojni podjetniki, ki ugotavljajo davčno osnovo za davek od dohodka iz dejavnosti z upoštevanjem normiranih odhodkov (»normiranci«), niso zavezani za predložitev letnega poročila AJPES. Kljub temu se v zadnjem času število »normirancev«, ki želijo predložiti letno poročilo, močno povečuje. Predloženo in javno objavljeno letno poročilo je namreč osnova za pridobitev bonitetne ocene, ki je eden izmed vstopnih pogojev pri kandidiranju na javnih razpisih in pri pridobivanju kreditov. V kolikor ste »normiranec« in želite predložiti letno poročilo AJPES, to sporočite na elektronski naslov info.kr@ajpes.si ali pokličite na telefonsko številko 04 281 09 40.

Oglejte si tudi