Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

Z marcem so se začela dela na odseku vodovoda Zvirče - Brezovo. Občina Tržič za Letni program športna namenja dobrih 200 tisočakov. Dan zaljubljencev v Tržiču praznujemo na gregorjevo. Najboljši gluhi in naglušni športniki so doma na Gorenjskem.

Z marcem so se začela dela na odseku vodovoda Brezovo

Z mesecem marcem letos je Komunala Tržič pričela z deli na vodovodu Zvirče – Brezovo. Znesek investicije (vodovodne cevi in optika Telekoma Slovenije),  znaša okrog 23.000 evrov. V času gradnje bo premična popolna zapora ceste med 7. in 15. uro.


Občina Tržič za Letni program športna namenja dobrih 200 tisočakov

Poročali smo že, da bo občina Tržič v letošnjem letu za sofinanciranje Letnega programa športa namenila 203.000 evrov. V minulih dneh so bile že podpisane  pogodbe z večino upravičencev do sredstev in prvi obrok izplačan 5. marca. Na javni razpis je v roku prispelo 20 vlog izvajalcev športnih programov, od katerih je bilo 19 vlog pravočasnih in upravičenih, ena vloga pa je prispela od  neupravičenega subjekta, zato je bila s sklepom zavrnjena. Sofinancirajo se naslednja področja športa: športni programi, športni objekti in površine za šport v naravi, delovanje športnih organizacij ter športne prireditve in promocija športa.


Gregorčki bodo v Tržiču letos zaplavali tudi v virtualni strugi

Pomlad že trka na vrata in nas opominja tudi na bližajoče se gregorjevo. Zaradi vsem dobro znanih razlogov bo letos nekoliko drugačen, kot smo ga v Tržiču navajeni.  Od 5. marca naprej bodo gregorčki, ki so jih ustvarjali otroci v Vrtcu Tržič, razstavljeni v izložbah tržiških lokalov in v Galeriji Atrij Občine Tržič. Ob njih si bo v Galeriji Atrij mogoče ogledati še gregorčke iz zbirke Tržiškega muzeja, tokrat predvsem tiste, ki se tako ali drugače dotikajo dediščine Kurnikove hiše.


Na mostu, ki prek Tržiške Bistrice povezuje stolpnico in Občino Tržič, bodo na ogled panoji z vsebinami, ki nas spominjajo na tradicijo praznovanja gregorjevega, člani KUD Načeta paleta pa bodo poskrbeli, da bo Tržič na gregorjevo videti drugače kot druge dni v letu.

»Gregorčki« bodo zaplavali tudi v virtualni strugi, ki so jo pripravili v tržiškem vrtcu. Lahko si jo ogledate, še bolje pa bo, če ji priložite fotografijo svojega gregorčka (https://padlet.com/VrtecTrzic/bhpoxg7fqnhvnz9n).

Tradicijo gregorjevega pa boste lahko odkrivali tudi s pomočjo reševanja zabavnih izzivov, ki so objavljeni na spletni strani: https://www.visit-trzic.com/doc/po-sledeh-gregorjevega-cb.pdf.


Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih za Gorenjsko Auris Kranj, najboljše športno društvo v državi

Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih za Gorenjsko AURIS Kranj, ki deluje tudi na področju občine Tržič, je že drugič zapored osvojilo priznanje za najboljše športno društvo v Sloveniji. Njegovi športni člani so namreč na podlagi uvrstitev športnikov in ekip iz društev gluhih in naglušnih Slovenije na državnih prvenstvih gluhih v letu 2020, v različnih športnih panogah, osvojili največ točk. Za uspeh jim iskreno čestitamo.

»Lansko leto je kar nekaj prvenstev odpadlo zaradi koronavirusa. Tudi udeležba na drugih je bila zelo okrnjena. Treninge smo težko izvajali. To je bil en velik hendikep za naše športnike, ki si želijo treningov in tekmovanj. Upam, da bomo letošnje leto premagali koronavirus ali pa vsaj z vsemi ukrepi izvedli večino tekmovanj,« je po uspehu povedal Boris Horvat, član MDGN za Gorenjsko Auris Kranj, ki je decembra lani prejel priznanje župana občine Tržič, za njegov prispevek k prepoznavnosti nevidne invalidnosti in vodenje podružnice Aurisa - Medobčinskega društva gluhih in naglušnih  za Gorenjsko v Tržiču.

Kratek prispevek o nagrajenih športnikih, si lahko ogledate na povezavi: http://www.spletnatv.si/sport/auris-ponovno-najboljsi-v-sportu/

Povezave

www. trzic.si

Oglejte si tudi