Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

Brez gregorčkov ni pomladi v Tržiču. Občina Tržič ob rojstvu otroka svojim občanom nameni prispevek v višini 250 evrov. Dela od doma se poslužujejo tudi občinski uslužbenci.

Gregorčki bodo v Tržiču letos zaplavali tudi v virtualni strugi


Pomlad že trka na vrata in nas opominja tudi na bližajoče se gregorjevo. Zaradi vsem dobro znanih razlogov bo letos nekoliko drugačen, kot smo ga v Tržiču navajeni.  Od 5. marca naprej bodo gregorčki, ki so jih ustvarjali otroci v Vrtcu Tržič, razstavljeni v izložbah tržiških lokalov in v Galeriji Atrij Občine Tržič. Ob njih si bo v Galeriji Atrij mogoče ogledati še gregorčke iz zbirke Tržiškega muzeja, tokrat predvsem tiste, ki se tako ali drugače dotikajo dediščine Kurnikove hiše. Na mostu, ki prek Tržiške Bistrice povezuje stolpnico in Občino Tržič, bodo na ogled panoji z vsebinami, ki nas spominjajo na tradicijo praznovanja gregorjevega, člani KUD Načeta paleta pa bodo poskrbeli, da bo Tržič na gregorjevo videti drugače kot druge dni v letu.

»Gregorčki« bodo zaplavali tudi v virtualni strugi, ki so jo pripravili v tržiškem vrtcu. Lahko si jo ogledate, še bolje pa bo, če ji priložite fotografijo svojega gregorčka (https://padlet.com/VrtecTrzic/bhpoxg7fqnhvnz9n).

Tradicijo gregorjevega pa boste lahko odkrivali tudi s pomočjo reševanja zabavnih izzivov, ki so objavljeni na spletni strani: https://www.visit-trzic.com/doc/po-sledeh-gregorjevega-cb.pdf.


Novorojenčkom dobrodošlica, staršem finančni prispevek v višini 250 evrov


Občina Tržič ob rojstvu otroka svojim občanom nameni prispevek v višini 250 evrov staršem, ki oddajo vlogo in izpolnjujejo pogoje za izplačilo.  Lani smo tako s pozitivno odločbo rešili 117 vlog in prav toliko novorojenčkom in staršem zaželeli dobrodošlico v naši občini ter jim obenem pomagali začeti novo pot. Občina Tržič je v letu 2020 v ta namen izplačala 29.250 evrov, sredstva pa zagotovila tudi v proračunu za leto 2021. Glede na trend povečevanja števila rojstev v naši občini, smo sredstva na tej proračunski postavki celo povečali. Vsem mladim družinam čestitamo in sporočamo, da  z navdušenjem pričakujemo vloge tudi v letošnjem letu in se veselimo novih soobčanov.

Vloga za dodelitev enkratnega prispevka za novorojence v občini Tržič, je objavljena na spletni strani: https://www.trzic.si/za-obcane/druzbene-dejavnosti/otroci/.


Delo od doma preko VPN povezave do službenega računalnika


Po razglasitvi prve in druge epidemije v letu 2020 in uveljavitvi ukrepov, ki so posledično zahtevali delo od doma, se je tudi občinska uprava v zelo kratkem času morala prilagoditi novim razmeram  in sprejeti drugačen način dela. Ukrep "delo od doma" za veliko večino zaposlenih do covid-19 še ni bil nikoli uporabljen, prav tako veliki večini zaposlenih niso bili bolj podrobno poznani in uporabljeni računalniški izrazi kot so VPN, oddaljeno namizje ter sestanki ali seminarji (webinarji) preko videokonferenčnih povezav.

Delo od doma pomeni, da ima zaposleni na voljo vsa IKT orodja in dostope do programov tako, kot mu je to omogočeno na službenem računalniku.Dostop do službenega računalnika od doma ali katerekoli druge lokacije imenujemo oddaljeno namizje in je omogočeno preko VPN povezave.

Dostop do službenega računalnika preko oddaljenega namizja je povsem varno, saj je zaščiten z dvostopenjsko avtentikacijo in dodatnim geslom, uporablja pa se za javno upravo prilagojen program slovenskega ponudnika ISL Light. Delo od doma, uporaba VPN in drugih storitev za komunikacijo so nova realnost, a smo jo v občinski upravi zelo hitro sprejeli ter se ji tudi prilagodili.


Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi