Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

V naselju Brezovo je posodobljeno vodovodno omrežje. Tudi v občini Tržič deluje Mreža za starejše. Združenje zgodovinskih mest Slovenije, v katerem je aktivno tudi naše mesto, praznuje 20. letnico delovanja. Tržiške gostince opozarjamo na Javni poziv za ohranitev dejavnosti in delovnih mest v gostinstvu in turizmu.

Posodobljeno vodovodno omrežje v naselju Brezovo

Občina Tržič je zaključila investicijo v posodobitev vodovodnega omrežja v naselju Brezovo. Obstoječ vodovod je bil še saloniten, dodatne težave na omrežju je povzročal  dotrajan razbremenilnik.

Obnovilo se je okrog 220 metrov vodovoda, obnovilo hišne priključke in posodobilo ter dogradilo hidrantno omrežje. Vrednost investicije je približno 23.000 evrov. S tem je zaselek dobil sodobno in varno vodovodno omrežje.

Hkrati je v skupno gradnjo pristopil še telekomunikacijski operater in do objektov sočasno izvedel še optično omrežje, kar je dodaten doprinos h kvaliteti bivanja za stanovalce na tem območju.

Mreža za starejše v občini Tržič

Dom Petra Uzarja Tržič s konzorcijskima partnerjema OZG OE Zdravstveni dom Tržič in Lekarna Deteljica d.o.o., izvaja projekt »Preoblikovanje obstoječih mrež ter vstop novih izvajalcev za nudenje skupnostnih storitev in programov za starejše«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

»Eden izmed ciljev projekta je zagotavljanje k upravičencu usmerjene integrirane oskrbe in vzpostavitev povezave med sistemi zdravstva in socialnega varstva. S tem želimo doseči kakovostno in varno kontinuirano obravnavo posameznika,« je v sporočilo zapisala strokovna vodja projekta, pred. Bojana Hočevar Posavec, mag. vzg. in menedž. v zdr.

Projekt je namenjen osebam, starejšim od 65 let, ki potrebujejo pomoč druge osebe pri osnovnih in podpornih opravilih ali zaznavajo pešanje telesnih, funkcionalnih ali kognitivnih sposobnosti; imajo stalno ali začasno prebivališče v občini Tržič; niso prejemniki storitev osebne asistence; po enotnem ocenjevalnem orodju so ocenjene kot upravičene. Storitve so za upravičence brezplačne. Izvajanje storitev je opredeljeno s kategorijo upravičenosti po ocenjevalnem orodju. V projekt bo do 30. 6. 2022 vključenih najmanj 200 uporabnikov v občini Tržič.

Na Vstopno informacijski točki (VIT) je potrebno oddati Vlogo za uveljavljanje pravice do integrirane oskrbe, ter Soglasje za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov. VIT se  nahaja v prostorih ZZZS (podhod), ZD Tržič – VIT, Blejska cesta 10, 4290 Tržič, kjer lahko dobite in oddate Vlogo in pridobite vse informacije o projektu. Informacije so dostopne tudi na spletni strani www.mrezazastarejse.si, na straneh Dom Petra Uzarja Tržič, ZD Tržič in Lekarne Deteljica, pri vašem izbranem osebnem zdravniku ali pri pristojni patronažni medicinski sestri.

Združenje zgodovinskih mest Slovenije praznuje 20 ustvarjalnih let

Združenje zgodovinskih mest Slovenije je bilo na predlog županov Idrije, Kopra, Pirana, Ptuja, Škofje Loke in Tržiča ustanovljeno na slavnostni skupščini na Ptuju junija 2001. V združenje je danes vključenih 19 zgodovinskih mest, v  letih delovanja so se mu pridružile še Brežice, Celje, Jesenice, Kamnik, Kranj, Kostanjevica na Krki, Metlika, Novo mesto, Radovljica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjur in Žužemberk.

Osnovni namen združenja je organizirano in povezano nastopanje ter delovanje zgodovinskih mest Slovenije s ciljem iskanja načinov in možnosti izvajanja prenove - ohranitve in oživitve starih mestnih jeder ter spoznanja, da ohranjanje kulturne dediščine omogoča gospodarski in družbeni razvoj. Dvajseti jubilej bomo praznovali kar dve leti, in sicer s prvo izvedbo  kulturnega abonmaja, s katerim bomo predstavili raznoliko kulturo, ki živi, ustvarja in bogati zgodovinska mesta 365 dni v letu.

»V kulturni abonma zgodovinskih mest bo povezanih 19 mest in izvajalcev ter več kot 200 vrhunskih umetnikov. Tržič bodo zastopali člani Pihalnega orkestra Tržič, ki se bodo v počastitev dneva državnosti 2022 predstavili v Slovenskih Konjicah, člane Godbe na pihala Slovenske Konjice pa gostili na svojem tradicionalnem spomladanskem koncertu v maju naslednje leto,« pravi Petra Hladnik, vodja Službe turizem Tržič. 

Javni poziv za ohranitev dejavnosti in delovnih mest v gostinstvu in turizmu

Javna agencija SPIRIT Slovenija je včeraj (12. 4. 2021) objavila drugi javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu za čas prvega vala razglašene epidemije covid-19 v času od 12. marca do 31. maja 2020. Na voljo je 36,2 milijona evrov, ki so namenjeni mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki ustrezajo pozivnim pogojem, višina sofinanciranja bo najmanj 900 evrov in največ 9.999 evrov na prijavitelja. Prijave bodo preko spletnega obrazca možne od ponedeljka, 12. 4. 2021 do 23. 4. 2021, do 18. ure.

Cilj javnega poziva je ohranitev dejavnosti in delovnih mest v gostinstvu in turizmu, lažji ponovni zagon dejavnosti po sprostitvi ukrepov zaradi epidemije covid-19 in ohranjanje zastavljene vizije razvoja turizma v skladu s Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021.

Tržiške gostince pozivamo, da si javni poziv in pozivno dokumentacijo ogledajo na spletni strani https://www.spiritslovenia.si/razpis/366.  

 


Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi