Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

V občini Tržič bomo v soboto zvečer ugasnili luči

Občina Tržič se pridružuje največji prostovoljni akciji na svetu, kampanji »Ura za zemljo«, ki bo potekala v soboto, 19. marca 2016, od 20.30 do 21.30.

Poziv World Wildlife Founda (WWF) mestom, naj izklopijo javno in dekorativno razsvetljavo na ulicah, trgih, gradovih in spomenikih, pa tudi državljanom, da sodelujejo pri ugašanju luči, je že deseti po vrsti. Z njim poziva ljudi po vsem svetu, da še naprej vztrajajo s pritiskom in postanejo del globalnega gibanja za boj proti podnebnim spremembam. Lani je v Sloveniji pri projektu sodelovalo 30 mest.

V tržiški občini se bodo luči za vso noč ugasnile na Trgu svobode v Tržiču, na Kovorski cesti v Bistrici pri Tržiču, na Brezjah pri Tržiču, v Lomu pod Storžičem, v Križah in Seničnem.

V sporočilu za javnost je Martin Šolar, direktor WWF Adria povabil državljane, da pokažejo, da se zavzemajo za podnebne ukrepe. » Na svojih osebnih profilih na družabnih omrežjih: od doniranja svojega Facebook profila za ozaveščanje o podnebnih spremembah, do namestitve Earth Hour filtra na njihovo Facebook ali Twitter profilno sliko. Tako lahko uporabniki socialnih omrežij s samo nekaj kliki pokažejo svojim prijateljem in sledilcem, da skrbijo za naš planet,« je povedal Martin Šolar.

Oglejte si tudi