Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-2°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Tržiški CABLEX-T med nominiranci za Gorenjsko gazelo 2017

V sredo, 25. oktobra je družba Dnevnik, d. d., v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma pripravila zaključni dogodek projekta Gazela, SLOVENSKO GAZELO 2017. Slavnostno razglasitev je s svojim obiskom in nagovorom počastil tudi predsednik vlade RS dr. Miro Cerar. Odgovori urednik časnika Dnevnik Miran Lesjak je razglasil ZLATO GAZELO 2017, žalsko podjetje Tehnos, d. o. o., kipec je direktorju podjetja Antonu Kisovarju izročil predsednik vlade RS dr. Miro Cerar. Srebrna gazela 2017 je Pivško podjetje SiTOR stiskalnice, d. o. o., bronasta gazela 2017 pa je podjetje Varis Lendava, d. o. o. Med nominiranci za Gorenjsko gazelo 2017 je bilo tudi tržiško podjetje CABLEX-T d. o. o.

Kot pišejo v Dnevniku, ima tretjina podjetij s seznama sto najhitreje rastočih podjetij ima sedež v Kranju, kar je občutno več kot lani, ko jih je bilo 24. Dobra sedmina oziroma 15 jih ima sedež v Škofji Loki, sledijo Radovljica z devetimi podjetji ter Šenčur, od koder prihaja aktualna zlata gazela Euro Plus, krovno podjetje NiceLabel, in Tržič, od koder je letos nominirani CablexT, s po osmimi podjetji.Naj ob tem spomnimo, da je bilo podjetje Cablex Plastik, ki prav tako kot CablexT sodi pod okrilje skupine Cablex, v letu 2014 prepoznano za bronasto

gazelo. V primerjavi z lanskim letom je Tržič iz prve peterice izrinil Jesenice. Med podjetji, ki smo jih v preteklosti že prepoznali za gazele, so na seznamu vnovič Domel Holding, ta je takoj za kranjskim Monsunom, distributerjem svežih, zamrznjenih in konzerviranih izdelkov, ki je za podjetjem ZUUM povsem na vrhu seznama, pa Euro Plus in Kvibo ter Janus Trade, Migi in Svvarco Lea.

 

Predstavitev podjetja: 
Cablex-T, ki je naslednik matične družbe, ustanovljene leta 1989, je ena od osmih proizvodnih enot skupine Cablex. Podjetje s sedežem v Tržiču je visokoavtomatizirano podjetje, specializirano za kabelsko konfekcijo, od leta 2011 ga vodi Samo Prodan. Dve tretjini njihovih kupcev je s področja bele tehnike, kot so Elektrolux, Bosch, Miele, Beko in Arçelik, sodelujejo tudi z avtomobilsko industrijo, industrijo klimatskih naprav in drugimi. Strojni razrez žic in kovanje različnih kabelskih zaključkov potekata v treh izmenah, ročno sestavljanje kabelskih snopov pa v dveh. Podjetje skupaj z agencijskimi delavci zaposluje okoli 330 sodelavcev. V podjetju uporabljajo sistem 5S in načela vitke proizvodnje, imajo certifikat ISO 9001:2008 ter ISO/TS 16949:2016 (po novem IATF) za avtomobilsko industrijo kot tudi certifikat ISO 14001:2004 za ravnanje z okoljem.

Oglejte si tudi