Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C

JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE PROGRAMOV TURISTIČNIH DRUŠTEV V OBČINI TREBNJE ZA LETO 2024

Datum objave: 04. 03. 2024
Številka razpisa:

Na podlagi 5. člena Pravilnika o sofinanciranju programov turističnih društev v Občini Trebnje (Uradni list RS, št. 73/03) in Odloka o proračunu Občine Trebnje za leto 2024 (Uradni list RS, št. 161/23), objavlja županja Občine Trebnje

 

J A V N I  R A Z P I S

za sofinanciranje programov turističnih društev v občini Trebnje za leto 2024

 

1. PREDMET JAVNEGA RAZPISA:

Sofinanciranje programov turističnih društev v občini Trebnje za leto 2024, z naslednjimi vsebinami:

-          izvajanje promocijskih in informativnih aktivnosti lokalnega in širšega pomena,

-          spodbujanje lokalnega prebivalstva za sodelovanje pri aktivnostih pospeševanja turizma,

-          akcije na področju ohranjanja kulturne in naravne dediščine ter urejanju okolja,

-          organiziranje in sodelovanje pri organizaciji turističnih prireditev lokalnega in širšega pomena,

-          aktivnosti za zagotavljanje turističnega podmladka.

 

2. POGOJI ZA SODELOVANJE NA JAVNEM RAZPISU:

Za sofinanciranje programov morajo prijavitelji izpolnjevati naslednje pogoje:

-          da so registrirana po Zakonu o društvih (Uradni list RS, št. 64/11 – uradno prečiščeno besedilo in 21/18 – ZNOrg),

-          da imajo sedež v občini Trebnje,

-          da imajo urejeno evidenco o članstvu,

-          da imajo zagotovljene materialne, prostorske, kadrovske in organizacijske pogoje za realizacijo načrtovanih aktivnosti na področju turizma,

-          da izvajajo redno turistično dejavnost,

-          da izpolnjujejo druge pogoje iz tega javnega razpisa.

 

3. MERILA ZA DODELJEVANJE SREDSTEV:

Prijaviteljem se izvedene in v točki 1 opredeljene aktivnosti točkujejo na podlagi meril in kriterijev, ki so podrobneje opredeljeni v prijavnem obrazcu. Sofinanciranje prijavljenih programov se izračuna na podlagi razpoložljivih proračunskih sredstev in skupne vrednosti prijavljenih programov.

Prijavitelj, ki je pridobil sredstva za prijavljene programe iz drugih proračunskih virov, ne more uveljavljati te pravice preko tega razpisa.

 

4. FINANČNA SREDSTVA:

Višina razpisanih sredstev za sofinanciranje programov turističnih društev v občini Trebnje za leto 2024 znaša 12.000,00 EUR.

Prijavitelji so seznanjeni in soglašajo z možnostjo uvedbe ukrepa proporcionalnega zmanjšanja pravic porabe dodeljenih sredstev do višine 5%, skladno z Odlokom o proračunu Občine Trebnje za leto 2024.

 

5. Dodatne informacije in razpisna dokumentacija:

Javni razpis se objavi na spletni strani občine Trebnje  http://www.trebnje.si. Turistična društva morajo vlogo na razpis posredovati na obrazcu »Vloga za sofinanciranje programov turističnih društev v občini Trebnje za leto 2024«. Obrazec in dodatne informacije o javnem razpisu zainteresirani dobijo v sprejemni pisarni Občine Trebnje, Goliev trg 5, 8210 Trebnje, na internetni strani Občine Trebnje http://www.trebnje.si, na oddelku za družbene in gospodarske dejavnosti, tel.: 07 348 11 38 ali e-naslovu: silva.kek@trebnje.si.

 

6. ROK ZA VLOŽITEV VLOG IN NAČIN ODDAJE:

Vloge na javni razpis morajo biti predložene na Občino Trebnje najpozneje do 2. 4. 2024 do 15. ure. Obravnavane bodo vloge, ki bodo pravilno izpolnjene in oddane na predpisanih obrazcih na naslov: Občina Trebnje, Goliev trg 5, 8210 Trebnje, s pripisom: »NE ODPIRAJ: Javni razpis – programi turističnih društev 2024«. Na hrbtni strani ovitka mora biti naveden naziv in naslov vlagatelja.

 

7. IZID JAVNEGA RAZPISA:

O izidu javnega poziva bodo prijavitelji obveščeni najpozneje v 15 dneh po odpiranju prijav. Z izbranimi prijavitelji bodo sklenjene pogodbe, v katerih bodo opredeljene medsebojne pravice in obveznosti.

 

 

Številka: 322-3/2024-2

Datum: 1. 3. 2024

 

Mateja Povhe,l.r.

 ŽUPANJA

 

 

 

 

    

 

 

Všečkaj objavo