Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C

Javni poziv za sofinanciranje prireditev ali projektov veteranskih organizacij, ki niso predmet drugih razpisov v Občini Trebnje za leto 2017

Datum objave: 24. 08. 2017
Številka razpisa:

Na podlagi Odloka o proračunu Občine Trebnje za leto 2017 (Uradni list RS, št. 12/17 in 20/17); ob upoštevanju Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2017 in 2018 (Uradni list RS, št. 80/16), Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13 in 81/16) ter 8. in 29. člena Statuta Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 29/14 in 65/14 – popr.) Občina Trebnje objavlja

 

JAVNI POZIV ZA SOFINANCIRANJE PRIREDITEV ALI PROJEKTOV VETERANSKIH ORGANIZACIJ, KI NISO PREDMET DRUGIH RAZPISOV V OBČINI TREBNJE ZA LETO 2017

 

1. NAZIV IN SEDEŽ NAROČNIKA:  OBČINA TREBNJE, Goliev trg 5, 8210 Trebnje,

telefon 07/348-11-00, faks: 07/348-11-31.

2. PREDMET JAVNEGA POZIVA

je sofinanciranje prireditev ali projektov veteranskih organizacij (veterani, borci, invalidi vojne), ki niso zajeti v programih drugih razpisov Občine Trebnje. 

Razpisana sredstva so namenjena sofinanciranju prireditev ali projektov zgoraj navedenih veteranskih organizacij.

3. POGOJI ZA SODELOVANJE NA JAVNEM POZIVU

Na javni poziv se lahko prijavijo prijavitelji, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • imajo sedež v občini Trebnje ali gre za medobčinske organizacije, ki omogočajo vključevanje članov oziroma uporabnikov iz občine Trebnje;
  • finančni načrt prireditve mora imeti zaključeno konstrukcijo prihodkov in odhodkov in zagotovljene druge vire financiranja;
  • prijavitelji lahko prijavijo samo prireditve ali projekte izvedene v letu 2017;
  • prijavitelji imajo zagotovljene kadrovske in prostorske pogoje za izvajanje projekta;
  • prijavitelji niso pridobili sredstev za sofinanciranje teh prireditev ali projektov na osnovi drugih razpisov Občine Trebnje.

4. KRITERIJI IN MERILA ZA IZBOR 

Na podlagi tega javnega poziva bodo izbrane prireditve ali projekti na podlagi naslednjih kriterijev:

  • tradicionalnost prireditve oz. projekta (izkušnje prijavitelja),
  • finančni načrt prireditve oz. projekta (delež zagotovljenih lastnih sredstev, do 50 % / nad 50 %),
  • sodelovanje z drugimi sorodnimi organizacijami,
  • usklajenost vsebine in ciljev prijavljene prireditve s predmetom javnega poziva,
  • doseganje ciljnih uporabnikov (odprti tip, publika jasno opredeljena, predvideno število udeležencev);

Maksimalno število točk je 10, vrednost točke glede na razpoložljiva proračunska sredstva pa znaša 50,00 EUR.

Prijave bodo pregledane in ocenjene ali izpolnjujejo obvezne kriterije. Na podlagi izpolnjevanja obveznih kriterijev bo predlagana višina sredstev za sofinanciranje posamezne prireditve ali projekta.

 

5. OKVIRNA VREDNOST

Okvirna višina sredstev, ki je zagotovljena v proračunu Občine Trebnje za leto 2017 in je namenjena za predmet tega javnega poziva, znaša do 1.000 EUR - poziv je odprt do porabe sredstev.

 

6. ROK IZVEDBE

Prireditve ali projekti po tem pozivu morajo biti realizirani v letu 2017.

Dodeljena sredstva morajo biti porabljena v letu 2017, v skladu s predpisi, ki urejajo porabo proračunskih sredstev.

 

7. VSEBINA PRIJAVE:

Prijava na javni poziv mora biti izdelana na prijavnem obrazcu, ki je sestavni del javnega poziva in vsebuje izjavo, da prireditev ali projekt ne bo sofinanciran iz drugih razpisov Občine Trebnje in izjavo, da so podatki v prijavi točni in verodostojni.

V kolikor prijavitelj prijavlja več prireditev ali projektov, mora za vsako posamezno prireditev ali projekt izpolniti ločen prijavni obrazec.

Tako izdelana prijava bo obravnavana kot popolna. Nepopolne prijave ne bodo obravnavane.

 

8. ROK ZA ODDAJO PRIJAV IN NAČIN ODDAJE:

Javni poziv je odprt do porabe sredstev.

Za pravočasno oddano šteje prijava, ki bo prispela na sedež občine: Občina Trebnje, Goliev trg 5, 8210 Trebnje, v času, ko bo javni poziv odprt oz. najkasneje do 30. 10. 2017.

Vloge, ki bodo prispele po skrajnem roku za predložitev vloge (prijave) ter vloge, ki bodo prispele pred skrajnim rokom za predložitev vloge, vendar v času, ko bodo proračunska sredstva že porabljena, ne bodo obravnavane.

Prijavitelji lahko svoje prijave oddajo tekom celotnega obdobja odprtega javnega poziva, saj se bodo prijave obravnavale v več zaporednih terminih (mesečno), vse do porabe sredstev oz. do skrajnega roka za predložitev vloge.

V primeru porabe proračunskih sredstev pred skrajnim rokom za predložitev prijav, bo občina objavila obvestilo o zaključku javnega poziva.

 

9. POSTOPEK DODELITVE IN ROK, V KATEREM BODO PRIJAVITELJI OBVEŠČENI O IZIDU JAVNEGA POZIVA:

Prijavitelji, ki bodo oddali formalno nepopolne prijave, bodo pozvani k dopolnitvi. Prijave, ki ne bodo dopolnjene v pozivnem roku, bodo s sklepom zavržene.

S strani strokovne komisije bo opravljeno vrednotenje popolnih prijav po kriterijih iz javnega poziva,  ob upoštevanju pogojev, ki jih morajo prijavitelji izpolnjevati.

Strokovna komisija bo v vseh fazah postopka delovala v skladu s 37. členom Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (Uradni list RS, št. 69/11 – uradno prečiščeno besedilo) in dosledno upoštevala določbe o izogibanju nasprotju interesov.

Župan Občine Trebnje bo v 8 dneh po odpiranju prijav, na podlagi predloga strokovne komisije izdal sklep o izboru, višini in namenu odobrenih sredstev izbranemu prijavitelju.

Zoper izdani sklep ni dovoljena pritožba, temveč je dopustna tožba, ki se vloži v 30. dneh po prejemu sklepa na Upravno sodišče v Ljubljani, Tržaška cesta 68 A, pisno neposredno pri navedenem sodišču ali priporočeno po pošti ali ustno na zapisnik. Tožbi v dveh izvodih je treba priložiti sklep v izvirniku ali kopiji. Tožba ne zadrži izvršitve sklepa.

Z izbranim prijaviteljem bo sklenjena pogodba, v kateri bodo opredeljene medsebojne pravice in obveznosti glede izvedbe programa ali projekta in glede sofinanciranja izbranega programa v skladu s predpisi, ki urejajo porabo proračunskih sredstev.

 

10. KRAJ IN ČAS, KJER LAHKO ZAINTERESIRANI DVIGNEJO PRIJAVNE OBRAZCE:

Javni poziv se objavi na spletni strani Občine Trebnje: www.trebnje.si.

Prijavni obrazci so od dneva objave do izteka prijavnega roka na voljo na spletni strani Občine Trebnje, www.trebnje.si .

 

Številka: 081-9/2017-1

Datum:  24. 8. 2017

                                          

 

     Alojzij KASTELIC l.r. 

            župan 

Všečkaj objavo