Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
-2°C
-3°C
ČE.
1°C
-2°C
Deli
7866

1. FESTIVAL ŠPEHA V ŠTEFANU

V soboto, 18.2.2018, smo v Štefanu organizirali 1. FESTIVAL ŠPEHA. Drugje ocenjujejo salame in klobase, mi pa smo se odločili za mesnato slanino, ki ji pri nas rečemo špeh. Ideja se je porodila g. Igorju Tršarju, ki je s somišljeniki k sodelovanju pritegnil vaško gostilničarko, TŠKD in KS Štefan. Prvo rezino špeha so družno odrezali pobudnik Tršar Igor, gostiteljica Ana Mišič in vodja festivala Blatnik Marjana.  

Na pokušino so svoje izdelke prinesli domačini in gostje iz drugih krajev. Špehov nismo ocenjevali, ampak le pokušali in si izmenjavali mnenja. Naše pridne gospodinje pa so spekle kruh. Modni trendi so v zadnjem času špehu odvzeli precej veljave, odsvetujejo ga zdravniki in naše žene, ampak ni boljše malice, kot je košček špeha, domači kruh in čebula. Zraven seveda sodi še »topilo«. Vsi smo se strinjali, da je treba špehu vrniti ugled, kajti ŠPEH je zakon!

Dolgčas nam ni bilo, za kar so poskrbeli godbeniki Godbe Trebnje in ansambli: Suha solza, Call boysi, družinski ansambel Krevs in legenda Vasko Kos. Igralo se je, pelo se je, za jagodo na torti pa je poskrbela naša gostja Irena Tratnik.

 

Hvala vsem nastopajočim, hvala organizatorjem, hvala sponzorju TRANSPORTI KEK in hvala vsem ki ste prinesli svoje izdelke na pokušino. Se vidimo naslednje leto.
 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij