Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Pred vrati je tradicionalni pohod ob dnevu žena

Zberemo se v soboto, 11. marca 2017, ob 8. uri, na Kopačiji ob Trgovini Golob (Gradišče 8, 1276 Primskovo). Pohod se odvija v prijetnem dolenjskem okolju organiziran ob dnevu žena. Hodili bomo v skupini. Bodite primerno obuti in oblečeni, imejte rezervna oblačila, zaželene so pohodniške palice. Nekaj hrane si vzemite s seboj, za toplo malico pa poskrbi organizator. Parkirate lahko v okolici starta. Pot ni naporna in je primerna za vse starostne kategorije (priporočljiva starost nad 10 let).

Tokratni pohod bo organiziran nekoliko drugače. Celotna pot je dolga skoraj 18 km in za spomladanske dni je morda za mnoge le preveč, če so pozimi nekoliko več počivali. Zato smo se odločili, da bo vsako leto hoja organizirana po delu poti, ki se bo spreminjala.

V letu 2017 odidemo v skupini s Kopačije po vzhodnem robu Primskove gore proti Kuklju in navzdol skozi gozd v dolino Primskovega v Mengeš in naprej proti Bratnicam. Ob tromeji občin Šmartno pri Litiji, Ivančna Gorica in Trebnje zavijemo levo po južnem obronku skozi gozd do Dolnjega Vrha, kjer bo kratek postanek in čas za toplo malico.

Nato pa bomo nadaljevali skozi vinske gorice Lačenberg oziroma do Zagriča prav do meje z občino Trebnje, kjer zavijemo levo skozi Zagrič in proti Gornjemu vrhu.

Nadaljujemo skozi Gornji Vrh in Sevno do Kopačije, kjer so pohod začeli. Ni še konec. Čaka nas še hoja do vrha Primskove gore, kjer si boste ogledali tri cerkve vrh stožčastega nekaj manj kot 600 metrov visokega vrha. Ta del poti je dolg približno 7 km, za hojo pa boste potrebovali dobri dve uri hoje.

Tu bomo pohod zaključili, se malce okrepčali z dobro kapljico in se peš vrnili navzdol na izhodišče do Kopačije in svojih avtomobilov.

Splošni pogoji: Hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Prepovedano je teči!

Z udeležbo vsi udeleženci soglašajo, da so lahko predmet fotografiranja ali snemanja za javne in zasebne potrebe.

Podrobnosti o pohodu bodo objavljene na naslovu http://www.levstik.si, lahko pa pišete tudi na info@levstik.si.

Oglejte si tudi