Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Nika na SP osma posamezno in v kombinaciji

V Novigradu na Hrvaškem je sklenjeno 18. svetovno kegljaško prvenstvo v mladinski konkurenci (U-23).

Slovenska ženska reprezentanca je v močni konkurenci štirinajstih držav osvojila 5. mesto, fantje so bili osmi. Nika je na ekipni tekmi v izbrani vrsti dosegla najboljši izid (582), kateri ji je zagotovil nastop v finalu posamezno.

Najprej so nastopila dekleta, tri serije po osem igralk. V zadnji seriji je nastopila tudi Nika Radelj, Trebanjka, ki je imela odlično sedmo izhodišče iz ekipne tekme. Tokrat je odlično začela in prvi niz zaključila pri izvrstnih 164 podrtih kegljih. Toda v drugem nizu je bila njena igra manj dorečena in zaključila je na 136 ter obrnila na 300 kegljih. Tudi v nadaljevanju je bila zelo dobra, vendar pa so ji tekmice malce ušle. Na koncu je ponovno pristala na odličnih 596 kegljih. Tako med posameznicami kot tudi v kombinaciji je osvojila osmo mesto, kar je za 19-letnico izvrsten rezultat, saj je prvič nastopila na takem prvenstvu. Prvič na mednarodni sceni pa je bila tudi lani na kadetskem SP v Nemčiji, kjer je med posameznicami prišla do srebra. Nika je na dobri poti, da postane naslednica izvrstne Tončke Škafar, poročene Urbanc.

V kombinaciji je bila prav tako osma. Nastopila je v paru s Anjo Forštanrič, hčerko selektorke Brigite Strelec, v tandem dvojicah poroti Avstrijkam (Laibeher/Schweizer) izpadle že v prvem krogu.

 

Po napornih reprezentančnih pripravah in kegljaškem dogodku leta, sledi zasluženi počitek a le do avgusta, kajti takrat trebanjska ekipa prične s pospešenimi pripravami za novo sezono.

Ne dvomimo v sposobnosti naših kegljačic, saj v svoj šport vlagajo vso svojo energijo, čas kot tudi svoja finančna sredstva, da se sploh lahko udeležujejo tako pomembnih športnih dogodkov.

Vse dobro jim želimo in naj jih na spremlja športna sreča.

 

Mojca Smolič

Oglejte si tudi