Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Intervju Roman Šavrič: 20 leto neprekinjeno v prvi ligi

Ponedeljek, 28.7.2014; Nova sezona 2014/15 je pred vrati. Za rokometaše Trima bo to že 20 zaporedna sezona med prvoligaši (več jih imata le Celje Piv. Laško in Gorenje).  Prav toliko let je v prvoligaškem rokometu v klubu prisoten Roman Šavrič. Najprej je bil igralec (tudi kapetan), nato pa vodja moštva, pomočnik trenerja, sekretar, sedaj pa drugo leto kot glavni trener.

 

foto: Dolenjski list

Nova sezona je pred vrati, 20 v prvoligaški konkurenci. Kaj pričakujete od sezone?

Res je, 20 let bomo prisotni v prvoligaški konkurenci, kar je v 31 letni zgodovini kluba veliko obdobje. To je samo še en dokaz več, da je imel (in ima) klub vizijo, znanje in željo po uspehih. Zadnja leta so več ali manj turbulentna, a nekako rešujemo tako kadrovske kot finančne zadeve. Da smo lahko tako uspešni, pa rabimo ljudi v klubu, ki delajo z dušo, pripadnostjo in odgovornostjo. In takih je kar nekaj na vseh nivojih, od volonterjev, trenerjev, staršev, sponzorjev ipd. Nova sezona pa prinaša nove izzive, nova dokazovanja. Volja in želja po uspehu mora ostati močna. Prizadevati si moramo, da najdemo pot, ki nas bo peljala do rezultatskih uspehov ekip v klubu, da igralci individualno napredujejo ter da imamo sorodne interese z našimi pokrovitelji in okoljem, v katerem delujemo. Želimo si biti čim višje na lestvici. Realnost je sredina lestvice, želje pa so vedno večje od realnosti. Do kod lahko sežemo, pa bo odvisno predvsem od nas samih.

Kakšne so kadrovske spremembe v klubu?

V članski ekipi je prišlo do kar velikih sprememb, zapustilo nas je šest igralcev (trije so zaključili kariero, trije odšli v druge klube). Novinci so vratar Rok Jelovčan, koprčan, ki je nazadnje branil v Izoli, Gregor Potočnik, ki prihaja iz Celja na posojo ter Klemen Sašek, ki prihaja iz SVIŠ-a. Kot vsako leto bomo dodali še nekaj mladincev, tako da bomo številčno približno na istem nivoju kot lani. Vsak igralec bo imel svojo vlogo, za katero se bo tudi izboril. Prevladovati mora pozitivna konkurenca in razmišljanje vseh nas. Prišlo je do sprememb ... Več na RK Trimo Trebnje

Povezave

RK Trimo Trebnje

Oglejte si tudi