Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
32°C
14°C
PET.
31°C
16°C

Učenje in usposabljanja krepijo posameznika in organizacijo

Zaradi svetovne zdravstvene (in posledično gospodarske) krize so v podjetjih nujne hitre in učinkovite prilagoditve. Svetovni ekonomski forum v zadnjem poročilu napoveduje, da se bo morala kar polovica zaposlenih v petih letih dodatno usposobiti ali povsem prekvalificirati.

Podjetja se širijo v mednarodni prostor, kjer je konkurenca intenzivnejša, potreba po inovativnosti pa večja. Vse to zahteva spremembe v organizacijah in od zaposlenih posebna znanja in obvladovanje t.i. ključnih veščin prihodnosti, kot so kritično in ustvarjalno razmišljanje, delo z ljudmi, čustvena inteligenca, samoorganiziranje in prilagodljivost. Ne le poklicne tudi te veščine razvijamo in usvajamo skozi različna usposabljanja, delavnice in druge izobraževalne procese. Ena od tovrstnih priložnostih je program KORAK, ki ga izvajamo na CIK-u Trebnje. Gre za program, s katerim nudimo podporo podjetjem pri razvoju njihovih kadrov; od usposabljanj za usvajanje temeljnih in poklicnih veščin do podpornih storitev, ki omogočajo prepoznavanje, merjenje, ocenjevanje in spremljanje kompetenc zaposlenih, ciljno načrtovanje razvoja kadrov, izdelavo modela kompetenc, strategij razvoja kadrov in vzpostavljanja mentorskih sistemov.

Več o programu lahko izveste na www.ciktrebnje.si, ali tel. številki 07 34 82 108 ali e-pošti tanja.vrckovnik@ciktrebnje.si.

Tanja Vrčkovnik

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi