Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Počitniška ustvarjalnost je odlična popotnica za življenje

Več kot 30 otrok se je med jesenskimi počitnicami zabavalo na ustvarjalnih delavnicah na CIK Trebnje. Brezplačne delavnice so bile tematsko prilagojene minulim praznikom. Tako so otroci v spomin na Primoža Trubarja in prvo slovensko knjigo tudi sami izdelali svojo prvo knjigo, dan varčevanja je bil navdih za izdelavo hranilnika, na delavnici Najlonka ni za staro šaro, pa so počitnikarji strgane najlonske nogavice uporabili za ustvarjanje čisto svoje grafike.

 

Otroci so tako v družbi CIK Trebnje preživeli pestre počitnice, se ob ustvarjanju zabavali, hkrati pa so se nekaj novega naučili, razvijali nove veščine in sive celice ohranjali “v pripravljenosti” na nove šolske ure. “Ustvarjalnost krepi duha, telo, pa tudi um. Otroci, ki se že v teh rosnih letih ustvarjalni, so tudi v kasnejši dobi veliko bolj kreativni in znajo hitreje reševati probleme. Poleg tega je dobro, da se otroke med počitnicami zaposli z ustvarjalnimi aktivnostmi in da čim manj časa preživijo pred televizijo, računalnikom, tablico in drugimi napravami, ki jim na dolgi rok ne prinašajo nobenih koristi,” je dejala Nina Kolar, izvajalka delavnice Najlonka ni za staro šaro, zadovoljna, da je toliko otrok koristno preživelo počitniški čas.

 

Ustvarjalnice so sicer potekale v okviru projekta Večgeneracijski center (VGC) Marela, ki omogoča različne programe in aktivnosti na področju medgeneracijskega sodelovanja, medkulturnega povezovanja in sodelovanja pri oblikovanju nove socialne mreže. Program prispeva k dvigu kakovosti življenja ter preprečuje zdrs v socialno izključenost in revščino.

 

VGC Marela je eden izmed 15 slovenskih večgeneracijskih centrov, ki jih za obdobje petih let sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad. Del sredstev za delovanje centra so zagotovile tudi lokalne skupnosti. V projektu CIK Trebnje sodeluje s Slovensko filantropijo, kjer projekt tudi vodijo, in Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto.

 

Že danes si rezervirajte čas tudi za naslednje počitniške delavnice, ki jih bomo izvedli v času zimskih počitnic (24. – 28. februar 2020).

Oglejte si tudi