Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

CIK Trebnje – delamo z in za našo lokalno skupnost

Na CIK-u smo v okviru projekta IMS - Inovativni mentorski sistem za ranljive ciljne skupine zaključili z izvedbo 13 tematskih delavnic, katerih cilj je bilo zvišanje zavesti o pomembnosti izobraževanja in vključevanja v delo za izboljšanje socialnega položaja posameznika.

 

Drugi del projekta je usmerjen k romskim ženskam, ki bodo v okviru sistema nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK) v 50-urnem usposabljanju za pomočnika kuharja pridobivala znanja s področja kuharstva. Mentorji bodo motivirali 10 Rominj za vključitev v usposabljanje, po zaključku pa bodo skupaj z udeleženkami naredili mapo učnih dosežkov in izvedli še preverjanje in potrjevanje NPK. Preverjanje in potrjevanje NPK izvaja komisija, določena s strani Državnega izpitnega centra, s tem pa bomo udeleženkam omogočili pridobitev poklicne kvalifikacije.

 

Med usposabljanjem bomo za delodajalce in lokalne deležnike z namenom ozaveščanja o pomenu vključevanja romskih žensk v delovni proces pripravili animacijske delavnice, kjer se bodo delodajalci srečali s kandidatkami in poskusili njihove jedi. Soočili se bomo z nekaterimi predsodki, s katerimi se srečujemo pri zaposlovanju romske populacije.

 

V aprilu 2020 načrtujemo tudi strokovni posvet na temo izobraževanja in zaposlovanja posameznikov iz ranljivih ciljnih skupin. Več o aktivnostih projekta si lahko preberete na spletni strani https://ciktrebnje.si/projekti/ims/.

 

 

Jasmina Pakiž,

koordinatorka projekta

Oglejte si tudi