Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

POZIV K ZBIRANJU POMOČI ZA BEGUNCE

Po podatkih, ki jih RKS dobiva od kolegov iz Hrvaške, lahko v naslednjih dveh dneh pričakujemo prvi prihod približno 5000 beguncev. Najnujnejše za tolikšno število je pripravljeno, bomo pa v prihodnjih dneh in tednih potrebovali pomoč Slovenije in vseh, ki razumejo v kakšni človeški stiski so se znašli ljudje, ki bežijo iz območij, kjer divjajo vojne. Zato pozivamo vse, ki bi želeli pomagati, da se odzovejo našemu klicu na pomoč.

 

Prostovoljne  prispevke za akcijo "RKS-Pomoč beguncem 2015" lahko nakažete na račun:

 

  • Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana,
  • TRR: SI56 0310 0111 1122 296,
  • Sklic: 00 96868
  • BIC banke: SKBASI2X,
  • Koda namena: CHAR

 

  • Pomagate lahko tudi z SMS donacijo na številko 1919, pošljete ključno besedo BEGUNCEM za donacijo 1 € ali BEGUNCEM5 za donacijo 5 €. Akcijo omogočajo Telekom Slovenije, Si.mobil, Tušmobil, Izimobil, Debitel in T-2.

 

Na RKS-OZ Trebnje zbiramo konzervirano hrano (brez svinjskega mesa), pitno vodo (izključno v plastenkah, najbolje pollitrskih), higienske pripomočke (milo, zobna pasta, zobne ščetke, brisače, higienske vložke, plenice za otroke, vlažilne robčke), odeje, manjše šotore, spalne vreče in ležalne podloge. Oblačil in obutve trenutno ne zbiramo!

Kontakt 041 769 153.

 

Rdeči križ Slovenije bo namenil zbrana finančna sredstva in materialno pomoč za izvajanje programov pomoči za begunce. V vseslovenski humanitarni akciji »RKS – Pomoč beguncem 2015« smo se osredotočili  na lajšanje trpljenja ljudi, spodbujanje človekovega dostojanstva in strpnosti.

 

 

    RKS OZ TREBNJE

Tea Radelj, sekretarka

Oglejte si tudi