Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Planinsko društvo Trebnje

Eno najbolj dejavnih društev v občini Trebnje je gotovo Planinsko društvo Trebnje. Društvo deluje že od leta 1977in v svojih vrstah združuje preko 200 članov, ki sodelujejo pri delu društva in se udeležujejo planinskih pohodov po slovenskih in tujih gorstvih.

 

Skrbno pripravljenih tur, pod vodstvom strokovno usposobljenih vodnikov, se povprečno udeleži od 30 do 40 članov. Pohodi so skozi celo leto. Pozimi obiskujemo nizko in sredogorje, poleti pa osvajamo visokogorje in s tem najvišje vršace v naših Alpah. Osvojili pa smo tudi že nekaj tritisočakov v sosednji  Avstriji. Med večje podvige si štejemo vzpon na streho Evrope Mont blanc in Elbrus v Rusiji.

 

Za varno in strokovno izvedbo pohodov skrbijo naši planinski vodniki, ki se izobražujejo in usposabljajo pod okriljem planinske zveze Slovenije. Vsi vodniki so vključeni v Vodniški odsek, ki je le eden od odsekov, ki skrbijo za nemoteno delo društva. Tako se lahko naši člani udejstvujejo tudi v Markacijskem odseku, ki skrbi za nadelavo in markiranje poti, odseku za varstvo narave, informacijskem in mladinskem odseku. Slednji je dejaven na osnovnih šolah, kjer skrbi za planinsko dejavnost pri najmlajših. Organizira planinske tabore, izlete in izobraževanja ter s tem skrbi za podmladek društva. Sodelujemo tudi z društvom Sožitje, kjer skrbimo da tudi otroci s posebnimi potrebami doživijo čar pohodništva in vidijo lepoto naših planin.

Društvo razpolaga tudi z opremo za osebno varnost, katero si lahko naši člani tudi izposodijo. S tem poskrbimo tudi za večjo varnost na naših turah, obenem pa vodniki poučijo in na terenu pokažejo pravilno uporabo določene opreme.

 

Letos organiziramo planinsko pohodni tabor v Črno goro v nacionalni park Durmitor. Odziv je zelo velik, saj imamo že zagotovljeno udeležbo.                                                                                                                                       

 

Da društvo deluje uspešno se kaže z vsakoletnim naraščanjem števila članov, ki se  zadovoljni vračajo z naših pohodov. Vse, ki bi se nam želeli pridružiti vabimo, da nas obiščete v naših prostorih, še več podatkov pa lahko izveste na naši spletni strani www.pdtrebnje.si

 

                                                                                                                                                      Marjan Pajk

Povezave

www.pdtrebnje.si

Oglejte si tudi