Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
12°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Letno taborjenje v Podgozdu ob Krki

Taborniki Rodu sivih jelš smo tudi letos dober teden dni preživeli v naravi. Taborili smo od 27. 7. do 4. 8. v Podgozdu pri Dvoru. V pestrem programu smo spoznavali različne veščine in osvajali znanja o gozdu, orientaciji, vozlih, izdelali bivak in v njem tudi prespali. Nekateri smo obiskali bližnji hrib Sveti Peter in pripravljali program za praznovanje 60-letnice.
Obiskali so nas vojaki Slovenske vojske. Predstavili so svoje dejavnosti in opremo, ki jo uporabljajo. Spoznali smo,  kako ravnati v primeru najdb NUS, nas porisali z maskirnimi barvami, naučili zložiti srajco. Vsak dan smo se kopali v Krki, ob večerih pa peli ob tabornem ognju.
Prav poseben dan je bil ob dnevu odprtih vrat/šotorov, ko so nas obiskali nekdanji taborniki. To je bila ena od številnih dejavnosti v okviru obeležitve 60 let delovanja trebanjskih tabornikov. Stare grče so sodelovale v zabavnih igricah, pripovedovale svoje zgodbe, skupaj smo tudi zapeli.

 

Za finančno podporo se zahvaljujemo Občini Trebnje ter donatorjem: Mercator in Spar Trebnje. Opremo je pomagala prepeljati Slovenska vojska. Če si tudi vi želite udeležiti tabora naslednje leto, vabljeni k trebanjskim tabornikom. 

 

Besedilo: Mojca Mežik, Rod sivih jelš

Oglejte si tudi