Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

ŽUPAN OBČINE TREBNJE GOSTIL PREDSTAVNIKE ZAVAROVALNICE SAVA D.D.

Župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic, je v ponedeljek, 18. 9. 2017, gostil predstavnike Zavarovalnice Sava d.d., s strani katere so se delovnega srečanja udeležili predsednik uprave mag. David Kastelic, izvršni direktor Sektorja trženje in prodaja Miha Pahulje ter direktor PE Novo mesto Jože Klobčar, prisotni pa so bili tudi podžupan Občine Trebnje dr. Jože Korbar, župan Občine Mirna Dušan Skerbiš in župan Občine Mokronog – Trebelno Anton Maver ter predsednik Gasilske zveze Trebnje Anton Strah.

Na srečanju, kateremu je botrovala prošnja občin za finančno pomoč pri nakupu nove gasilske avtolestve, s katero se želi povečati požarno varnost in reševanje z objektov, se je župan Občine Trebnje predstavnikom zavarovalnice najprej zahvalil za njihov posluh in obisk, v pogovoru pa nadaljeval, da se morajo ravno občine kot družbeno odgovorne lokalne skupnosti vedno zavedati, da je varnost njihovih občanov na prvem mestu. Predstavniki Zavarovalnice Sava d.d. so se strinjali in povedali, da so bili povabila k srečanju veseli ter da se zavedajo svoje družbene odgovornosti in se bodo zato povabilu za finančno pomoč tudi z veseljem odzvali.

Po delovnem sestanku v veliki sejni sobi občine so si vsi skupaj napotili na ogled Gasilnega doma Trebnje, ki ga je predstavil predsednik GZ Trebnje Anton Strah, nato pa obiskali še podjetji TPV na Veliki Loki in Treves na Biču, kjer so si ogledali njihovo proizvodnjo in poslušali kratko predstavitev podjetja. Za topel in prisrčen sprejem se direktorjema obiskanih podjetij, Veljku Golešu in Andreju Baškoviču, iskreno zahvaljujemo.

Srečanje se je zaključilo na delovnem kosilu v Trebnjem, kjer so si prisotni izmenjali izkušnje in poglede na delovanje občin in zavarovalnice v lokalnem okolju.

 

Občinska uprava
Oddelek za splošne zadeve

Janez Pirc, direktor občinske uprave

 

Oglejte si tudi