Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
3°C
3°C
JUTRI
0°C
-4°C
1085

Župan Alojzij Kastelic obiskal najstarejšo občanko KS Veliki Gaber, Justi Golob, ki je praznovala 99. rojstni dan

V četrtek, 28. septembra 2017, so župan Občine Trebnje, gospod Alojzij Kastelic in predstavnice KORK Veliki Gaber obiskali najstarejšo občanko KS Veliki Gaber, go. Justi Golob. 
S kozarčkom rujnega so nazdravili za njen častitljivi jubilej, 99. rojstni dan, jo obdarili, zaželeli še veliko lepih trenutkov življenja in, si obljubili, da se ob letu zopet srečajo, ko bo na njeni torti že stotica.

 

 

Rodila se je v Ajdovcu pri Žužemberku, kot dvanajsti od štirinajstih otrok. Po osnovni šoli, ki jo je obiskovala v domačem kraju, je šla na gospodinjsko šolo, kasneje pa k družini Omerzu v Ljubljano, kjer je preživela tudi vse vojne. Ko je prešla svoboda, se je zaposlila v Soteski, nato odšla v Veliki Gaber v župnišče, zatem v Šumi v Ljubljano in od tam v Vrtnarijo Selo, ki je bila takrat v lasti Agrokombinata. Nekaj časa je delala kot kuharica, pozneje pa v vrtnariji. Tam je spoznala tudi svojega moža Ivana, s katerim je bila poročena 37. let.

Danes živi v varovanem stanovanju poleg Doma starejših občanov Trebnje. Vitalna, še vedno nasmejana in polna energije opravlja še vsa dela in ne pozna prav nobene ovire. Njen um je bister in čist. Spomin pa ji seže vse do njenega otroštva, ki se ga rada spominja. Ko jo vprašamo po receptu za tako bistro, vitalno in dolgo življenje, nam odvrne: »Ora et labora. Moli in delaj. Zmeraj ohrani mirno kri, naj se kar koli ti zgodi, so me učili moji starši. Verjemite, da je to najboljši recept, kajti, če se človek vznemiri za vsako reč, kvari kvaliteto življenja sebi in drugim.«

»Vse najboljše draga naša Justi.«

 

Foto: Mojca Smolič

Povzeto po članku
Občinska uprava 
Oddelek za splošne zadeve

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij