Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
16°C
-2°C
JUTRI
12°C
0°C
649

Zaposlitvene priložnosti na kmetijah - projekt sodelovanja med LAS-i

je projekt sodelovanja štirih Lokalnih akcijskih skupin: LAS Dolenjska in Bela krajina, LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe LAS Suhe krajine, Temenice in Krke ter LAS Za mesto in vas, ki je bil uspešno prijavljen na 1. Javni razpis za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Kmetije predstavljajo srce podeželja in kot take postajajo vse pomembnejši potencial tudi pri razvoju novih idej. Prihaja čas novih priložnosti pri izvajanju izobraževalnih, socialnih in zdravstvenih programov.   

Zaposlitvene kmetije v Sloveniji na katerih so zaposlene osebe z manjšimi delovnimi sposobnostmi so s svojo uspešnostjo dokazale, da je njihov recept pravi. Na takšnih kmetijah osebe s posebnimi potrebami dobijo zaposlitev, kmetije pa še tako potrebno dodatno pomoč za delo na kmetiji.

Na območju LAS za Mesto in vas je ena izmed takšnih kmetij, to je kmetija Zadrgal z Zavodom Grunt - Zavod za socialno podjetništvo na podeželju iz Komende, ki posluje že tretje leto z osmimi zaposlenimi, redno izplačuje plače in investira v svojo dejavnost.

Z namenom, da bi se dobra praksa Zavoda Grunt širila, se bo na območju štirih partnerskih LAS izvajal projekt »Zaposlitvene možnosti na kmetijah«, katerega namen je, da se z delavnicami in posebej izobraženimi promotorji informira in spodbudi zainteresirane kmetije za zaposlovanje oseb z manjšimi delovnimi sposobnostmi.

V mesecu novembru so tako na območju partnerskih LAS potekale animacijske delavnice o   izzivih in priložnostih, ki čakajo kmetije v prihodnosti. Na območju LAS STIK sta bili izvedeni dve delavnici in sicer 8. novembra 2017 v Trebnjem in 22. novembra 2017 v Žužemberku.

Kmetije, ki imajo interes, da bi zaposlovale težje zaposljive ali kmetije, ki bi želele zgolj spoznati prakso, ki so jo razvili na Gruntu, so vabljene k vključitvi v projekt »Zaposlitvene priložnosti na kmetijah«. Sodelovanje v projektu je za kmetije iz območja LAS Dolenjska in Bela krajina, LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, LAS Suhe krajine, Temenice in Krke ter LAS Za mesto in vas, brezplačno.

Za več informacij pokličite na 07/ 34 82 103, pišite na las-stik@ciktrebnje.si ali obiščite spletno stran www.las-stik.si .

 

Sanela Halilović, CIK Trebnje, vodilni partner LAS STIK

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!