Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
3°C
PON.
12°C
0°C
Oceni objavo

Večer obujanja spominov na Vilmo Bukovec in dr. Alojzija Šuštarja

Včeraj zvečer (28. 9. 2020) je v dvorani STIK v organizaciji Knjižnice Pavla Golie Trebnje in Občine Trebnje potekala predstavitev knjige avtorja Marka Koširja: Vilma Bukovčeva – Primadona za vse čase. Dogodek je bil posvečen 100. obletnici rojstva dveh pomembnih Trebanjcev, ge. Vilme Bukovec in dr. Alojzija Šuštarja.

V sklopu dogodka je Občina Trebnje javnosti prvič predstavila tudi delček zbirke osebnih predmetov gospe Bukovec, ki jih je le-ta preko dr. Marka Kambiča zapustila Občini Trebnje, kar je prireditvi pridalo posebno, toplo in nostalgično vzdušje. Fotografije razstave si lahko ogledate v spodnji galeriji fotografij.

Po uvodnem nagovoru ge. Andreje Pleničar, direktorice KPGT in g. Alojzija Kastelica, župana Občine Trebnje, je besedo dobil avtor knjige g. Marko Košir, ki je v pogovoru s povezovalko programa go. Patricijo Tratar, obujal spomine na srečanja s prvakinjo ljubljanske Opere Vilmo Bukovčevo.

K čarobnemu vzdušju sta doprinesla glasbena vložka arije iz drugega dejanja Madame Butterfly v avdio in dueta Rudolfa Francla in Vilme Bukovčeve Vsi so prihajali iz opere Gorenjski slavček v video izvedbi.

Hvala vsem sodelujočim in udeležencem za prelep večer obujanja spominov na dva pomembna Trebanjca.

Zapuščino Vilme Bukovec bo Knjižnica Pavla Golie Trebnje s podporo Občine Trebnje popisala, inventarizirala, katalogizirala in digitalizirala, kasneje pa bo zbirka dobila tudi svoje stalno mesto v spominski sobi Vilme Bukovec.

Več informacij o zapuščini Vilme Bukovec Občini Trebnje lahko dobite na elektronskem naslovu info@trebnje.si.


Občinska uprava Občine Trebnje

Oglejte si tudi