Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
NED.
26°C
6°C
Oceni objavo

VABILO ZA SODELOVANJE V LOKALNI AKCIJSKI SKUPINI SUHE KRAJINE, TEMENICE IN KRKE (LAS STIK) V PROGRAMSKEM OBDOBJU 2021-2027

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 23. decembra 2022 v Uradnem listu objavilo Javni poziv za oblikovanje lokalnih akcijskih skupin in pripravo strategij lokalnega razvoja do leta 2027 in Uredbo o delovanju lokalnih akcijskih skupin in potrditvi strategij lokalnega razvoja za programsko obdobje do leta 2027.

Lokalna akcijska skupina Suhe krajine, Temenice in Krke objavlja vabilo za sodelovanje v Lokalni akcijski skupini Suhe krajine, Temenice in Krke (LAS STIK) v programskem obdobju 2021-2027.

V programskem obdobju 2021-2027 se bo pristop LEADER/CLLD izvajal kot del skupnega pristopa imenovanega lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost v okviru dveh skladov in sicer Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) in Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Lokalne akcijske skupine morajo biti organizirane kot pogodbeno partnerstvo treh sektorjev, sestavljenih iz predstavnikov javnih in zasebnih socio-ekonomskih interesov na izbranem območju, torej kot javni, gospodarski (ekonomski) in zasebni (civilni) sektor

K sodelovanju vabimo vse obstoječe člane LAS STIK in vse ostale zainteresirane, ki bi želeli aktivno sodelovati v LAS. Člani pogodbenega partnerstva LAS STIK so lahko predstavniki javnih in zasebnih subjektov s stalnim prebivališčem, sedežem in izpostavo na območju občin Dolenjske Toplice, Ivančna Gorica, Trebnje in Žužemberk. Vključijo se lahko tudi pravne osebe javnega prava, društva in druge pravne osebe zasebnega prava v javnem interesu, ki imajo sedež izven območja LAS, vendar delujejo na območju LAS.

Vse člane LAS STIK, ki ste sodelovali v programskem obdobju 2014 – 2020, prosimo, da se opredelite ali želite sodelovati tudi v novem programskem obdobju, tako da izpolnite novo pristopno izjavo. V kolikor v novem programskem obdobju ne želite sodelovati kot član LAS, vas prosimo, da izpolnite Izstopno izjavo.

Novi člani pristopijo k LAS STIK, tako da izpolnite pristopno izjavo za članstvo LAS STIK v programskem obdobju 2021 – 2027 

(povezava www.las-stik.si).

K članstvu v LAS STIK lahko pristopite tudi naknadno saj je članstvo v LAS odprto skozi celotno programsko obdobje.

Izpolnjeno in lastnoročno podpisano pristopno izjavo ali izstopno izjavo prinesite osebno ali pošljite na naslov LAS STIK, Kidričeva ulica 2, 8210 Trebnje, najkasneje do 15. februarja 2023.

Več informacij o novem programskem obdobju in delovanju LAS STIK lahko pridobite na telefonski številki 07/ 34 82 103 ali na las-stik@ciktrebnje.si.

 

  • PRISTOPNA IZJAVA
  • IZSTOPNA IZJAVA

Oglejte si tudi