Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

VABILO NA DELAVNICO: TEHNOLOŠKE REŠITVE ZA PREPREČEVANJE ONESNAŽEVANJA VODNIH VIROV (DOLENJSKE TOPLICE)

  

Cementni izdelki Gorec d.o.o. in partnerstvo projekta RUSALKA

vas vabita na javno delavnico

TEHNOLOŠKE REŠITVE ZA PREPREČEVANJE ONESNAŽEVANJA VODNIH VIROV

v sredo, 22. 3. 2023, od 17.00 do 18.00,

v KULTURNO KONGRESNI CENTER DOLENJSKE TOPLICE,

Sokolski trg 4, 8350 Dolenjske Toplice

 

V okviru javne delavnice bomo udeležencem predstavili tehnološke rešitve za preprečevanje onesnaževanja vodnih virov, in sicer boste udeleženci podrobneje spoznali male čistilne naprave (MČN), njihov namen, delovanje, zmožnosti, prednosti in slabosti.

Onesnaževanje vodnih virov je večje predvsem na območjih razpršene poselitve, kjer lokalna skupnost zaradi prenizke gostote poseljenosti ni dolžna zagotavljati javnega kanalizacijskega omrežja, in izvira iz neurejenega odvajanja in čiščenja odpadnih komunalnih voda in onesnaževanja iz kmetijske dejavnosti. Območje LAS STIK sodi med tista območja v Sloveniji, kjer je uzurpacija prostora z razpršeno gradnjo zelo intenzivna, zato se občine na področju odvajanja in čiščenja odpadnih voda spopadajo z okoljskimi problemi varovanja vodnih virov, ohranjanja biotske pestrosti in poplavne ogroženosti.

Na določenih poselitvenih območjih naših občin, kjer javna kanalizacija ni zagotovljena (in kjer ne gre za vodovarstveno območje, saj so na teh še vedno predpisane nepretočne greznice), je pri novogradnjah stanovanjskih objektov vgradnja malih čistilnih naprav že zakonsko predpisana.  Na delavnico zato še posebej vabimo vse, ki se odločate k gradnji hiše in boste morali namesto priključitve na javno kanalizacijo vgraditi malo čistilno napravo, ter vse, ki male čistilne naprava že imate, pa bi želeli izvedeti več o možnostih za optimalno delovanje MČN.

Vljudno vabljeni.

 

Cementni izdelki Gorec d.o.o. in partnerstvo projekta RUSALKA

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Oglejte si tudi