Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

TREBNJE DOBILO DRUGEGA PODŽUPANA

Občina Trebnje je danes dobila še drugega podžupana, župan Alojzij Kastelic pa je to mesto zaupal Jožetu Avguštinčiču.

Župan lahko v skladu z Zakonom o lokalni samoupravi izmed članov občinskega sveta imenuje podžupana, ki mu pomaga pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz pristojnosti župana, za katere ga le-ta pooblasti. Podžupan nadomešča župana v primeru njegove odsotnosti ali zadržanosti. Naj spomnimo, da Občina Trebnje že ima podžupana za področje prostora, komunalne in prometne infrastrukture, in sicer dr. Jožeta Korbarja, ki svoje delo opravlja nepoklicno že drugi mandat.

Jože Avguštinčič bo tako z današnjim dnem nastopil funkcijo podžupana, zadolžen pa bo za področje družbenih in gospodarskih dejavnosti. Jože Avguštinčič je diplomirani inženir lesarstva, doma iz Lokev pri Dobrniču. Star je 35 let in ima družino, kot konstruktor pa je zaposlen v podjetju z dolgoletno tradicijo v Posavju. Rad se ukvarja s športom, najraje pa se v prostem času posveča svoji družini.

Kot podžupan bo skrbel za področje družbenih in gospodarskih dejavnosti, kar bo obsegalo tako sodelovanje z javnimi zavodi na področju zdravstva, otroškega varstva, osnovnega šolstva, glasbenega izobraževanja, knjižničarstva, galerijske dejavnosti, ljubiteljske kulture, varstva kulturne dediščine, športa, dela z mladimi ter socialnega skrbstva kot tudi z društvi in drugimi akterji na teh področjih. Sodeloval bo tudi pri aktivnostih občine na področju gospodarskega razvoja občine, kmetijstva, podjetništva, obrti in turizma, svoje delo pa bo opravljal nepoklicno.

 

Pišete mu lahko na: avgustincic.joze@gmail.com ali ga kontaktirate na telefon: 031 586 735.

 

Prav tako mu lahko sporočilo pustite v tajništvu občine ali na elektronskem naslovu obcina.trebnje@trebnje.si.

 

 

Občinska uprava Občine Trebnje

Foto: Dolenjski list, Rok Nose 

 

 

Oglejte si tudi