Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Trebanjska občina je šolsko leto začela s 183imi prvošolci

Trebanjska osnovna šola je v novem šolskem letu sprejela 113 učencev prvega razreda, v podružnične pa se je vpisalo 44 novih učencev. V Osnovni šoli Veliki Gaber prag učenosti prestopilo 26 prvošolcev.

 

Prvi šolski dan je vsakemu izmed nas prinesel veliko spremembo. V trebanjski občini je bilo v šolskem letu 2018/2019 takih otrok 183. Prav vse sta na pot učenosti pospremila župan občine Alojzij Kastelic in podžupan dr. Jože Korbar.

Največ učencev je sprejela OŠ Trebnje, kjer bo matično šolo obiskovalo 113 prvošolcev in njihovih staršev, ki jih je župan v nagovoru spodbudil k novim izzivom na njihovi poti. Otroke in njihove starše je pozdravil tudi Radio1 z Mihom Deželakom in svojo ekipo. Tudi v Nemški vasi in v Šentlovrencu je župan z gostjo Marto Bartolj pozdravil 27 oziroma 10 novih šolarjev. V POŠ Dobrnič, ki je sprejela 7 prvošolčkov, in v OŠ Veliki Gaber, kjer je letos 26 učencev prvega razreda, pa je otroke in starše nagovoril podžupan dr. Jože Korbar. Na vseh šolah so prijetno vzdušje na prvi šolski dan ustvarili tudi drugi učenci šole, ki so se predstavili z bogatimi kulturnimi programi, številni med njimi pa so razkrili tudi izjemne sposobnosti nastopanja.

Vsi prvošolci so s strani Občine Trebnje prejeli knjigo Trebanjke Marte Bartolj z naslovom Kje si, ki jo je župan pospremil s prav posebno nalogo. »Pri otrocih želimo s slikanico spodbuditi fantazijo in izvirnost in naj si tako vsak izmed prvošolcev ustvari svojo zgodbo, starši pa naj bodo najboljši poslušalci teh zgodb. A ne želimo, da se vse zaključi v otroški domišljiji in za domačimi vrati. Zato bomo 15. decembra skupaj s častnim občanom občine in avtorico knjige v veliki sejni sobi na Občini prisluhnili najbolj izvirnim in iskrivim zgodbam,« je otroke spodbudil župan občine Trebnje.

Vsem prvošolcem želimo čim prijetnejši začetek šole in veliko veselih trenutkov s svojimi vrstniki in učitelji.

 

 

Oddelek za družbene in gospodarske dejavnosti,

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Občina Trebnje

Oglejte si tudi