Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

TPV Velika Loka - začetek investicije logistično proizvodnega objekta

 

TPV je v teh dneh začel z investicijo logistično proizvodnega objekta na lokaciji Velika Loka.
Uradna postavitev temeljnega kamna se je odvila 4. aprila 2017, prisoten je bil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, g. Zdravko Počivalšek. Dogodka pa so se udeležili tudi vsi vidni direktorji od daleč in blizu.

Pred samim polaganjem temeljnega kamna smo si ogledali proizvodnjo, ki je na vseh pustila močen vtis. TPV je visoko tehnološko podjetje, ki izdeluje sestavne dele za tako rekoč vse pomembne blagovne znamke avtomobilske industrije. V njihovi proizvodnji je čez 30 robotov, imajo avtomatizirano logistično notranjo linijo, ki so jo razvili sami in kot župan se jim globoko priklonim za njihov napredek.

Organizacija in tehnologija je na najvišjem svetovnem nivoju in dodana vrednost na zaposlenega presega več kot 2x slovensko povprečje.

Vabim vse mlade, ki se odločajo za poklic, da skupaj s svojimi osnovno šolskimi učitelji obiščejo to podjetje, kajti v elektrotehniki, strojništvu in računalništvu ter robotiki je vsekakor prihodnost na poklicni poti za mlade.

Še enkrat čestitke vodstvu in lastnikom podjetja TPV.

 

Občina Trebnje je izredno zadovoljna, da se na področju Velike Loke koncentrira glavnina razvojnih ciljev na področju podjetja TPV. S tem uresničujemo tudi cilje izpred treh let, da je kar precej investicij v nova delovna mesta v občini Trebnje. Ta trenutek začenja z gradnjo Eurotek v Biču, za potrebe podjetja Treves in Tem Čatež za nove kapacitete in seveda tudi podjetje REM, kjer bomo skupaj opremili industrijsko cono v Trebnjem.

 

Delamo naprej.

 

Alojzij Kastelic

župan Občine Trebnje 

Oglejte si tudi