Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
20°C
9°C
SRE.
21°C
7°C
4321

ŠTAB CIVILNE ZAŠČITE OBČINE TREBNJE SE JE SESTAL NA IZREDNI SEJI

Štab Civilne zaščite Občine Trebnje se je danes, 17. 3. 2020 sestal na izredni seji, kjer se je seznanil s stanjem v občini Trebnje glede okužb s korona virusom. Opozorjeno je, da je v občini Trebnje povečano število okuženih oseb in da še vedno nekateri ravnajo nespametno. Pretekli teden se je iz tujine vrnila skupina posameznikov, ki beleži to povečano okuženost.
Zaradi tega ponovno prosimo, da ravnate samozaščitno in upoštevate vsa navodila in protokole preventivnega ravnanja. Z današnjim dnem so zaprta vsa športna in otroška igrišča v občini Trebnje, lokali in nekatere trgovine so zaprle svoja vrata, tudi v primeru pogrebov je ravno tako potrebno vzdrževati primerno razdaljo cca 1,5 m, da ne pride do okužbe. Pogrebi so izključno v ožjem družinskem krogu. 

Za dostavo živil iz trgovine, za vse občane, ki nimajo lastnega prevoza, oz. nimajo sorodnikov, smo aktivirali gasilce, ki jih lahko pokličete na telefon: 031 / 602 - 803. 

Za dostavo zdravil, spet za tiste, ki nimajo svojcev in so starejši, pokličite na številko Zdravstvenega doma Trebnje 07/ 3481 740 ali 07/ 3481 780. Za ta del je s strani Cicilne zaščite pooblaščen dr. Zdenko Šalda. 

Glede na to, da so vsi lokali v Trebnjem zaprti, bo Rdeči križ Trebnje skupaj z podjetjem Trimo iz Trebnjega zagotovil tople obroke, ki jih sedaj ni mogoče dobiti, namenjeni pa so strejšim. 

Naj iz tega mesta pomirimo tiste, ki jih je pretirano strah, da v kolikor se držite navodil, ni nobene možnosti za okužbo. Ne dovolite, da se vam kdo približa, posebno če ste ogrožena skupina, to so starejši od 60 let. 

 

Spoštovane občanke in občani, glejmo s polno mero optimizma v prihodnost in OSTANITE ZDRAVI. 

 

Župan Občine Trebnje

Alojzij Kastelic 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi