Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
NED.
24°C
8°C
Oceni objavo

Spremembe na področju dimnikarskih storitev

 

Z novim letom na področju dimnikarskih storitev veljajo nova pravila. Državni zbor RS je namreč 25. oktobra 2016 sprejel zakon o dimnikarskih storitvah, ki s 1. 1. 2017 uvaja nov licenčni sistem opravljanja dimnikarskih storitev in izbiro tako prepušča uporabnikom.

 

Uporabniki imajo do konca junija, se pravi do 30. 6. 2017 čas, da izberejo novega izvajalca dimnikarskih storitev, pri katerem bodo morali storitve koristiti vsaj eno leto. Vsak uporabnik kurilne naprave bo z izbranim dimnikarjem podpisal izjavo, katero bo potrebno predložiti v evidenco, ki jo vodi Ministrstvo za okolje in prostor. V kolikor do 30. 6. 2017 ne boste izbrali novega dimnikarja pomeni, da ste s sedajšnjim izvajalcem (O.R. Inženiring, komunalne in gradbene storitve d.o.o.) zadovoljni in bo to delo opravljal še naprej. V kolikor z njegovimi storitvami v nadaljevanju ne boste zadovoljni, si lahko po 12 mesecih izberete novega. Seznam dimnikarskih družb bo ministrstvo za okolje in prostor objavilo v naslednjih dveh mesecih.

 

Za opravljanje dimnikarskih storitev pa bo moral izvajalec pridobiti tudi licenco, ki bodo veljale za območje celotne države in nima časovne omejitve. Licence bodo izdajale upravne enote, prav tako pa bi v njihovi pristojnosti, da bodo licenco lahko odvzele.

 

Za podrobnejše informacije sledite naslednji povezavi: http://www.trebnje.si/102/dimnikarstvo

Oglejte si tudi