Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Soodločajte o novi talni poslikavi v Trebnjem

Z željo popestriti pot ob novem otroškem igrišču, ki se nahaja pri DSO Trebnje, je Občina Trebnje v sodelovanju z Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje pristopila k projektu STAR - STreet ARt.

Ker želimo, da je pot lepša in otrokom prijaznejša, hkrati pa podaljšek igrišča, jo bomo v sklopu projekta zapolnili s talnimi igrami, zato potrebujemo pomoč prebivalcev Trebnjega.

Svoj glas lahko oddate od 12. 10. 2021, 19.00 do 19. 10. 2021, 18.59 na  https://galerijatrebnje.si/projekt-street-art/

Glasujte in prispevajte k novi pridobitvi!

STAR – STreet ARt projekt, ki ga sofinancira Evropska komisija v okviru programa Evropa za državljane, povezuje 14 partnerjev, ki v okviru projekta, s pomočjo street arta oz. ulične umetnosti, regenerirajo marginalizirana področja mest ter promovirajo street art kot orodje za  večjo aktivacijo državljanov.

V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje so se v sklopu delavnic za otroke in mladino Cikoletje v juliju in avgustu zvrstila tri srečanja, na katerih so udeleženci uporabili svojo bujno domišljijo in narisali predloge za talne igre z novim, inovativnim izgledom.

Štiri izmed njih bodo uporabljene kot osnova za izvedbo talnih iger, oziroma aplikacijo na za to izbrani del javnih površin Trebnjega. Žirija je naredila prvi izbor bolj perspektivnih del mladih ustvarjalcev, končni izbor predlogov, ki bodo uporabljeni kot idejni osnutek za izdelavo igralnih površin, pa je prepuščen vam preko javnega glasovanja na spletu.

Andrejka Nose

 

Oglejte si tudi