Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

SOFINANCIRANJE STERILIZACIJ IN KASTRACIJ LASTNIŠKIH MAČK IN MAČKOV

Občina Trebnje se v zadnjih letih srečuje z vse večjo problematiko zapuščenih prostoživečih mačk, zato obvešča občane, da je zagotovila sredstva za sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk in mačkov prebivalcev občine Trebnje.

Problem naraščanja števila brezdomnih mačk bomo rešili samo, če preprečimo njihovo razmnoževanje. Z namenom, da bi problematiko zapuščenih mačk še hitreje reševali, pa potrebujemo tudi odgovorno ravnanje občanov, zato vas prosimo da hranite le tiste mačke, za katere ste pripravljeni in zmožni poskrbeti ter sterilizirate in kastrirate svoje živali in se tako izognete rojstvu nezaželenih mladičev. S sterilizacijo in kastracijo mačk se preprečujejo tudi izbruhi različnih nalezljivih bolezni, ki so lahko škodljive tako živalim kot tudi človeku. Sterilizacija in kastracija dolgoročno izboljšata tudi zdravje in kakovost življenja živali. Zmanjša se možnost pojava nekaterih oblik raka, agresivnega vedenja pri samcih, poveča se naklonjenost in zvestoba do doma in skrbnikov ter zmanjša pogostost potepanj oziroma uhajanj od doma.

Občani lahko cenovno ugodnejše pogoje posegov izkoristijo do porabe sredstev pri izbranem izvajalcu veterinarskih storitev: Veterinarska postaja Trebnje, Pekel 8, 8210 Trebnje.

Za sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk morajo lastniki imeti stalno bivališče in tudi dejansko živeti v Občini Trebnje. Posameznemu gospodinjstvu se sofinancira storitev za največ dve (2) živali.

Poseg sterilizacije ali kastracije po tem pozivu je sofinanciran v višini 20,00 EUR z DDV po živali, dodatno pa je redne cene znižal tudi izvajalec. Lastnik bo tako plačal le 20,00 EUR za sterilizacijo mačke oz. za kastracijo mačka.

Skupni znesek razpisanih sredstev znaša 6.000 EUR. Akcija pa je odprta do porabe sredstev.

Vsi uporabniki boste v veterinarski ambulanti izpolnili obrazce, ki jih bo izvajalec dostavil Občini Trebnje, zato imejte ob obisku veterinarja s seboj osebni dokument.

Dodatne informacije: 07/34 81 138 (Silva Kek) ali silva.kek@trebnje.si in na priloženem plakatu.

 

Oddelek za družbene in gospodarske dejavnosti

Oglejte si tudi