Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Slovenski konservatorji na strokovnem izletu po občini Trebnje

V torek 16. oktobra smo v občini gostili slovensko konservatorsko društvo in Zavod za varstvo kulture dediščine. Zjutraj so se gostje s cele Slovenije ustavili na Jurjevi Domačiji, ki sta jim jo skrbno predstavila Dušan Štepec in Dušan Strgar z Zavoda za varstvo kulturne dediščine in skrbnik domačije Uroš Primc.

Obisk smo popestrili z degustacijo lokalnih dobrot, v okviru katere so se predstavili Ana Zupančič- nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Terezija Žnidaršič- nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Gostilna Meglič, Kmetija Marn, Sadjarska kmetija Uhan, Ekološka kmetija Kukenberger in pražarna in čajnica Nanni. Kulinarična raznolikost naše občine in ureditev Jurjeve domačije sta jih navdušili.

Strokovni izlet so nadaljevali v župnijski cerkvi v Trebnjem, obnovljeni sušilnici sadja na Razborah in romarskem središču Zpalaz, zaključili pa v gostilni Ravnikar na Čatežu.

Želimo si še več podobnih srečanj in da bi to pripeljalo v našo Občino tudi več turistov.

Če bi podoben izlet po Občini za večjo skupino želeli izvesti tudi vi, nas pokličite na telefon 07 34 81 128 -Klavdija (TIC) in z veseljem vam bomo pomagali pri organizaciji.

 

Občinska uprava

Oddelek za družbene in gospodarske dejavnosti

Oglejte si tudi