Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
15°C
0°C
JUTRI
12°C
1°C
1095

SLAVNOSTNI PODPIS POGODB O ŠTIPENDIRANJU

Danes, 15. 12. 2017 ob 15. uri je v veliki sejni dvorani občinske stavbe potekalo slavnostno srečanje nadarjenih dijakov in študentov, prejemnikov štipendije Občine Trebnje v šolskem/študijskem letu 2017/2018, z županom Občine Trebnje Alojzijem Kastelicem. Občina Trebnje je zaključila postopek javnega razpisa štipendij, med prejemniki je osem nadarjenih dijakov in osem študentov. Na srečanju so  podpisali pogodbe o štipendiranju, sopodpisnik mladoletnih dijakov je bil tudi eden od staršev.

Občina Trebnje izvaja zelo ambiciozno politiko štipendiranja, saj glede na svojo velikost namenja temu področju znatna proračunska sredstva. Tudi zaradi navedenega je Občina Trebnje nosilka naziva »Mladim prijazna občina«, s katerim se lahko pohvalijo le tiste občine v RS, ki z adekvatnimi ukrepi uresničujejo javni interes na področju mladinskega sektorja.  

Župan je mladim štipendistom izrekel čestitke za izjemne šolske/študijske uspehe in s ponosom dejal, da je med našimi štipendisti tudi prejemnik Prešernove nagrade Fakultete za družbene vede, Sebastian Pepelnak.  Priznanje je izrekel tudi staršem, ki so skrbno in z ljubeznijo spremljali razvoj in izobraževanje svojih otrok ter vanje vložili obilo truda. Alojzij Kastelic je izrazil upanje, da bodo naši štipendisti po končanem šolanju  našli karierne izzive v lokalnem okolju, kjer je vse več  uspešnih podjetij in ustanov ter tako prispevali k razvoju domačega kraja.

 

 

Občinska uprava
Oddelek za družbene in gospodarske dejavnosti

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!