Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

SLAVNOSTNI PODPIS POGODB O ŠTIPENDIRANJU

SLAVNOSTNI PODPIS POGODB O ŠTIPENDIRANJU

 

V petek, 14. 12. 2018 ob 15:30 je v veliki sejni dvorani občinske stavbe potekalo slavnostno podpisovanje pogodb o štipendiranju nadarjenih dijakov in študentov, prejemnikov štipendije Občine Trebnje v šolskem/študijskem letu 2018/2019. Mladoletne dijake je kot sopodpisnik spremljal tudi eden od staršev, zato smo bili zbrani v kar velikem številu.

Župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic je v nagovoru mladim štipendistom izrekel čestitke za izjemne šolske/študijske uspehe ter poudaril, da je občina letos razpisala 20 štipendij, kar je v primerjavi z lanskim letom  za štiri več. Upa, da se bo trend povečevanja nadaljeval tudi v prihodnje. Štipendistom je zaželel, da bodo po končanem šolanju našli  karierne izzive v lokalnem okolju, kjer je vse več  uspešnih podjetij in ustanov ter tako prispevali k razvoju domačega kraja.

Občinska uprava je zaključila postopek javnega razpisa štipendij, na katerega je letos oddalo vlogo 49 dijakov in študentov. Razlike med njihovimi dosežki in ocenami so bile res minimalne, saj vsi kandidati dosegajo nadpovprečne učne/študijske rezultate. Med prejemniki občinske štipendije  je devet nadarjenih dijakov in devet nadarjenih študentov ter po en dijak in en študent, ki sta dosegla izjemne uspehe na glasbenem in športnem področju.

Občina Trebnje že vrsto let izvaja  zelo odgovorno politiko štipendiranja, saj glede na svojo velikost namenja za štipendiranje znatna proračunska sredstva.

Naj zaključimo kot pritiče mesecu decembru, ko se vsi ozremo nazaj, na doseženo v iztekajočem letu in naprej v leto pred nami. Našim štipendistom želimo tudi v Novem letu 2019 obilo uspehov  ter uresničitev njihovih mnogoterih talentov.   .

 

Oddelek za družbene in gospodarske dejavnosti

Oglejte si tudi