Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
17°C
938

S SKLEPOM MINISTRSTVA ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT TUDI OBČINI TREBNJE ODOBRENO SOFINANCIRANJE INVESTICIJE V DOZIDAVO PODRUŽNIČNE ŠOLE DOLENJA NEMŠKA VAS

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je v februarju 2021 objavilo razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021-2024, v okviru katerega je bilo na voljo 43 milijonov evrov. Predmet javnega razpisa je bil sofinanciranje investicij v rekonstrukcije in/ali novogradnje objektov vrtcev in osnovnega šolstva, z namenom zagotavljanja statične in potresne varnosti objektov in/ali z namenom zagotavljanja manjkajočih površin ali prostorov.

Na javni razpis je prispelo 160 vlog 126 občin, od tega 67 vlog za naložbe v vrtce in 93 vlog za naložbe v osnovno šolstvo, skupna vrednost vseh na razpis prijavljenih investicij pa po navedbah ministrstva znaša dobrih 91,6 milijona evrov.

Občina Trebnje je z namenom reševanja prostorske stiske v OŠ Trebnje na razpisu kandidirala tudi z investicijo v dozidavo Podružnične šole v Dolenji Nemški vasi in 10. 5. 2021 prejela sklep ministrstva o izboru. Za investicijo je Občini Trebnje odobrenih 1.404.915,01 EUR sofinanciranja, kar bo zagotovo zmanjšalo obremenitev proračuna in olajšalo izvedbo nujne investicije.  

 

Občinska uprava Občine Trebnje
Oddelek za splošne zadeve

 

Slika: Situacija zunanje ureditve iz projektne dokumentacije PZI.

 

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi