Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
0°C
-1°C
JUTRI
1°C
-1°C
992

Občina Trebnje je podprla projekt "Ciciban in robotek", ki ga je izvedel Razvojni center Novo mesto d.o.o. (RC NM)

Delavnica se je odvijala v gostišču Galaksija od 17. 7. do 21. 7. 2017. Otroci so ob podpori mentorjev na zabaven način spoznavali osnove robotike in programiranja.
V prostem času pa so se zabavali na bowlingu, se spopadli z vodnimi balončki in obiskali čisto pravo podjetje iz sveta robotike in avtomatike.
Ogled podjetja in demonstracijo sodobnih tehnologij na otrokom prilagojen način je omogočilo podjetju SMC INDUSTRIJSKA AVTOMATIKA d.o.o.

Kot pravi Andrej Dobrovoljc, vodja projekta Ciciban in robotek, so z delavnicami otrokom omogočili aktivno preživljanje šolskih počitnic in jim poskusili  približati sodobne tehnologije na zabaven in atraktiven način.
Delavnice se je udeležilo 13 otrok v starosti od 1. do 4. razreda. Izdelovali so robotke v obliki čebelic, žabic, delfina ipd. Ob tem so pokazali veliko mero ustvarjalnosti.
Predstavitve njihovih modelov so marsikoga spravile v dobro voljo. Ob zaključku delavnic so otroci prejeli diplome, obiskal pa jih je tudi direktor občinske uprave Janez Pirc. 

Ob zaključku je prevladalo mnenje, da so tovrstne delavnice zelo koristne za razvoj ustvarjalnosti otrok in da je v interesu vseh, da s tovrstno prakso nadaljujemo tudi v prihodnjih letih.

 

Občinska uprava
Oddelek za splošne zadeve

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!