Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

GROŽNJE REDARJU

Nekaj dni nazaj je občan grozil redarju medobčinske inšpekcije, ko je le-ta mirno opravljal svoje delo. Občan, ki mu je redar v preteklosti izdal plačilni nalog zaradi vožnje brez uporabe varnostnega pasu in uporabe mobilnega telefona med vožnjo, je redarja pred pričami žalil in mu grozil s fizičnim napadom.
Zaradi groženj in žalitev je redar na Policijski postaji Trebnje podal kazensko ovadbo zoper nasilneža. 
Tudi javni uslužbenci Občinske uprave Občine Trebnje so večkrat deležni verbalnega napada, ker opravljajo svoje delo, kakor jim narekuje zakon. Kot Občina želimo opozoriti, da imamo do takih dejanj ničelno toleranco. Želimo, da se stranke do javnih uslužbencev vedejo korektno in spoštljivo tudi takrat, ko se postopki zaključijo drugače, kot so si stranke zamislile.
Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi je sicer kaznivo dejanje po 299. členu Kazenskega zakonika, za katerega je, odvisno od načina izvršitve, zagrožena kazen zapora od treh mesecev do petih let. Kazenski zakonik v 300. členu inkriminira tudi kaznivo dejanje napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, za katerega je, odvisno od načina njegove izvršitve, zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do petih let.
(
»Kazenski zakonik (Uradni list RS, št. 50/12 – uradno prečiščeno besedilo, 6/16 – popr., 54/15, 38/16 in 27/17)«))


ŽUPAN Alojzij Kastelic

Slika je simbolična

Oglejte si tudi