Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
22°C
8°C
PET.
19°C
8°C
Deli
1677

POZIV PROSTOVOLJCEM in OBVESTILO O IZDELOVANJU IN RAZDELJEVANJU PRALNIH ZAŠČITNIH MASK

Občina Trebnje in Štab CZ bosta z naslednjo številko glasila občanov po gospodinjstvih razdelila skupno 4.100 pralnih mask. Blago in drug material za maske je doniralo podjetje A-Anubis d.o.o. iz Malega Gabra, za kar se jim iz srca zahvaljujemo. Za njihovo izdelavo je Občina Trebnje izvedla javno naročilo, da bodo maske pravočasno izdelane. 

Maske za potrebe civilne zaščite, za ranljive skupine in za zaposlene v inštitucijah, katerih delovanje je bilo in je še nujno potrebno v času epidemije, sta štabu CZ predali tudi gospa Sonja Hribar in gospa Bernarda Gabrijel z družino. Tudi vam se srčno zahvaljujemo. 
 
Dodatno blago za izdelavo mask pa nam je včeraj doniralo še podjetje Katapult d.o.o., pobudniki akcije Maske za vse, iz Trbovelj. Ravno to je razlog, da sedaj ponovno pozivamo vse prostovoljke in prostovoljce, ki bi znali in želeli izdelovati maske po spodnji predlogi (krojno sliko boste prejeli tudi z dostavo materiala), da se nam javijo na elektronski naslov info@trebnje.si! Skupno je na voljo blaga in elastike za izdelavo preko 6.000 mask, zato vas prosimo, da nam v teh izrednih razmerah priskočite na pomoč, da bomo skupaj proizvedli dovolj mask tudi za nadaljnje potrebe.
 
OPOZORILO:
Pralne bombažne zaščitne maske niso certificiran medicinski pripomoček (kot kirurške zaščitne maske oziroma respiratorji tipa FFP2, FFP3, N95, KN95) in niso namenjene za medicinsko uporabo. Kljub temu do določene mere omogočajo splošno zaščito populacije in omejujejo kapljično širjenje, saj predstavljajo fizično prepreko pred nosom in usti tistega, ki jih nosi (vir: JAZMP, Davies A et al. Disaster Med Public Health Prep. 2013).  
 
Štab CZ
 
KROJNA SLIKA ZA TISK

 

 
 
 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi