Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

POZIV PODJETJEM V OBČINI TREBNJE

Številka: 843-2/2020
Datum: 18. 3. 2020

 

ZADEVA: POZIV PODJETJEM V OBČINI TREBNJE

 

Spoštovani,

veliko je vprašanj in pobud o prekinitvi delovnega procesa v podjetjih, ki poslujejo v občini Trebnje. Občinski štab CZ in tudi sam župan Občine Trebnje nima nobene pristojnosti, ki bi omogočala sprejetje sklepa o zaprtju podjetij oziroma njihove proizvodnje. Je pa vsekakor vprašanje o smiselnosti takega ravnanja smotrno in na mestu. Zato tako štab CZ Občine Trebnje in župan predlagamo, da vsa podjetja podvzamejo ustrezne ukrepe, med katere sodijo predvsem:
- kontrola nad vstopom zaposlenih in v največji meri zagotavljati oziroma dovoljevati vstop samo zdravim delavcem,
- organiziranje dela na način čim večjega zmanjšanja medsebojnih stikov ter zagotavljanja najvišjega možnega standarda higiene med zaposlenimi in uporabo zaščitnih sredstev (razkuževanje, zračenje prostorov, uporaba rokavic,…),
- možnost dela od doma, kjer je to le mogoče glede na delovni proces.

Prav tako pa menimo, da je prav in družbeno odgovorno, da morebitni okuženi ali tisti, kateri kažejo znake okužbe z virusom, ostanejo doma in o tem obvestijo delodajalca, da podvzame ustrezne ukrepe s ciljem preprečevanja hitrega širjenja okužbe.

Zavedamo se, da se nahajamo v izrednih razmerah, a je kljub temu prav, da ohranimo zdravo kmečko pamet, da zagotovimo vsaj minimalno delovanje naše družbe. Predlagamo, da se ukrepi zaostrujejo skladno z navodili NIJZ in Vlade RS ter v primeru izrazitega poslabšanja zdravstvenega stanja v podjetjih in širši okolici.

Skladno z izjavo ministra v informativni oddaji, pa vam sporočamo, da lahko potrebe po zaščitni opremi sporočite tudi na naslov: info@trebnje.si, kjer bomo le to zabeležili ter v primeru, da bomo razpolagali z ustrezno opremo, le to tudi razdelili.

 

S spoštovanjem.

Vinko Ribič l.r.Aljojzij Kastelic l.r.
Poveljnik občinskega štaba CZ Trebnje

ŽUPAN

   

Poslano:
– Podjetnikom v občini in objaviti na spletni strani občine
Vložiti:
- v spis

Oglejte si tudi