Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

POZIV K CEPLJENU PROTI NALEZLJIVI BOLEZNI COVID-19

Spoštovane občanke in občani!

 

Nalezljiva bolezen COVID-19 nam že skoraj dve leti povzroča izjemne težave in je v veliki meri spremenila življenje večini izmed nas. Bolezen pri nekaterih izzveni brez posledic, pri drugih pa povzroči kolaps ali celo smrt.

 

Naš občan Jože Kosem je bil pred okužbo s koronavirusom čil in zdrav gospod izjemne energije. Spopadal se je z zelo hudimi posledicami okužbe, štiri mesece je bil v komi. Tukaj si lahko ogledate prispevek o Jožetovi zgodbi, ki je bil v začetku septembra predvajan v oddaji Tednik.

 

Ljudje mi pripovedujejo mnogo podobnih zgodb o trpljenju posameznikov zaradi okužbe s koronovirusom. Posledice so lahko tudi precej hude, tako fizične kot psihične. Nekateri se nekaj časa ne morejo vrniti na delo, zato zapadejo tudi v socialno stisko.

 

V Zdravstvenem domu Trebnje je od 130 zaposlenih cepljenih 95 %. Kam greste, če imate zdravstvene težave? Seveda k zdravniku. In prav je, da se tudi o cepljenju proti COVID-19 posvetujete z zdravniki in strokovnjaki.

 

Skratka pozivam vse, da se čim prej odločite za cepljenje. S tem boste zaščitili sebe, hkrati pa preprečili možnost širjenja bolezni na družinske člane, prijatelje, znance, sodelavce ...

 

 

Alojzij Kastelic

ŽUPAN

 

 

Oglejte si tudi